LEKOLIDTM

30 gastrorezistentnih tableta

Lekolid je dodatak ishrani koji sadrži kvercetin, kurkumu i N-acetilcistein (formulacija pripremljena korišćenjem ENDOBASP® tehnologije).

Kvercetin pripada klasi flavonoida, široko je rasprostranjen u biljnom svetu u kori, kori jabuka i luka, u kakau, crvenom voću i u brokoliju. Kvercetin u Lekolidu je iz ekstrakta Shopora japonica (japanski bagrem).
Kurkuma ili indijski šafran (latinski naziv: Curcuma longa). Aktivna supstanca: kurkuminoidi. Kurkuma spada u biljke klasifikovane kao GRAS – Generally Recognized As Safe Substances, odnosno supstance generalno priznate kao bezbedne. Nema akutne ili hronične toksičnosti. Kod ljudi je bezbedan čak i u visokim dozama (8g/dnevno).
N-Acetilcistein je forma L-cisteina. L-cistein je higroskopan i razgrađuje se tako što polako oksidiše, dok je NAC stabilniji i bolje se absorbuje. Ova aminokiselina stabilizuje proteinske strukture i neophodna je za formiranje glutationa, jednog od najznačajnijih antioxidanasa koji uklanja slobodne radikale koji oštećuju ćeliju.
ENDOBASP® tehnologija je inovativna tehnologija (patentirana) koja zahvaljujući sinergiji sa pokretačima apsorpcije (bromelin, l-arginin, estar saharoze, piperin) čini aktivne sastojke LEKOLID®-a visoko bioraspoloživim u tankom crevu i poboljšava antiinflamatornu i antiproliferativnu aktivnost. Takođe, obezbeđuje i gastroprotekivni efekat tablete.
 

1 tableta dnevno u ciklusu od 3 meseca
 

Proizvod nije namenjen osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama, dojiljama i deci mlađij od 3 godine, osobama sa opstrukcijom žučnih puteva i sa kamenjem u žuči, kao i osobama na antikoagulantnoj terapiji. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

LEKOLID™ 1 TABLETA
Kvercetin 200 mg
Kurkuma 210 mg
kurkuminoidi 200 mg
N-acetilcistein 150 mg

VEZANI SADRŽAJI

SLUZNICA MATERNICE NA POGREŠNOM MESTU

Svrha lečenja endometrioze je smanjiti proširenost žarišta bolesti, ukloniti bol i poboljšati mogućnosti zanošenja

Saznajte više

KURKUMA - VIŠE OD ZAČINA

Karotenoidi iz kurkume nadopunjuju se i deluju u sinergiji s aktivnim supstancama biljke, kojima se u posljednje vreme pridaje sve veća važnost, a među ostalim, ističe se i njeno lekovito delovanje

Saznajte više

KVERCETIN ZDRAVLJE ČUVA

Kvercetin je vrlo jaka antioksidativna materija koja je pokazala raznovrsno pozitivno delovanje na ljudski organizam

Saznajte više