PAPILOCARE VAGINALNI GEL

(7x5ml, 21x5ml)

Vaginalni gel za sprečavanje i pomoćno lečenje lezija uzrokovanih HPV-om.

Za šta se primjenjuje Papilocare?

Papilocare se primenjuje za:

  • kontrolisanje i pomoć pri ponovnoj epitelizaciji transformacijske zone grlića materice kako bi se sprečio rizik od lezija uzrokovanih HPV-om (eng. LSIL - skvamozna intraepitelna lezija niskog stepena)
  • pomoćno lečenje intraepitelnih lezija uzrokovanih HPV-om
  • obnavljanje i ponovnu epitelizaciju lezija sluznice grlića materice i vagine
  • lečenje suvoće sluznice grlića materice i vagine
  • ponovno uspostavljanje ravnoteže mikrobiote vagine
  • poboljšanje zdravlja vagine
  • stvaranje uslova za brzo ozdravljenje lezija uzrokovanih grebanjem zbog osećaja pečenja ili svraba
  • stvara zaštitni sloj koji brzo smanjuje nelagodnost, stvarajući odgovarajuće uslove za podsticanje prirodnog procesa ozdravljenja.

Kako deluje Papilocare?

Papilocare je gel koji deluje tako što stvara sloj na sluznici grlića materice, oblikujući odbrambenu barijeru za sprečavanje rizika od integracije HPV-a. Na taj način prekida se integracija HPV-a i stvaranje novih lezija, a pomaže i ponovnu epitelizaciju postojećih lezija. Takođe podstiče obnavljanje mikrobiote vagine.

Kome je namenjen Papilocare?

Primena Papilocare-a preporučuje se ženama (starijima od 18 godina) zaraženim humanim papiloma virusom (HPV), bez obzira na to imaju li lezije uzrokovane virusom (eng. ASCUS - atipične skvamozne stanice neodređenog značenja ili eng. LSIL - skvamozne intraepitelne lezije niskog stepena).

Lečenje traje 6 meseci, a po potrebi i duže, prema uputsvu lekara. Za postizanje željenih rezultata važno je dovršiti ukupno trajanje lečenja. Preporučuje se započeti lečenje nakon ciklusa.

Prvi mesec: primenjuje se jedan aplikator dnevno tokom 21 uzastopnog dana, nakon čega sledi odmor od 7 dana.
Naredni meseci (drugi do šesti): primenjuje se po jedan aplikator svakog drugog dana tokom 21 dana.

Preporuka za suzdržavanje od lečenja Papilocare-om tijekom ciklusa je zbog ugodnosti pacijentkinje, a ne zbog bilo koje kliničke inkompatibilnosti. 

Idealno je primeniti Papilocare neposredno pre odlaska na spavanje. 

Papilocare je kompatibilan s prezervativima.

Kako primenjivati Papilocare?

Papilocare je dostupan kao jednodozni aplikator za primenu u vaginu. Sve aplikatore koji su otvoreni ili oštećeni potrebno je baciti. Aplikator je dizajniran za lakšu primenu proizvoda.

Pre primene, lezite na leđa. Umetnite aplikator u vaginu, pritisnite i istisnite sadržaj aplikatora. Izvadite aplikator iz vagine dok i dalje pritiskate aplikator kako se ne bi natrag usisao upravo primenjeni proizvod.

Moguće je da mala količina gela ostane u aplikatoru. To ne znači da je primenjena doza manja od preporučene jer iz aplikatora se oslobađa količina dovoljna za prekrivanje sluznice vrata materice i vagine(3 ml). 

Nakon primene aplikator je potrebno baciti. Aplikator se ne sme ponovo primeniti niti deliti s drugim pacijentkinjama.

Upozorenja

Papilocare ne smeju primenjivati osobe s poznatom preosetljivošću na bilo koji od njegovih sastojaka. 

Ako nakon primene osetite nelagodnost, prekinite primenu i obratite se lekaru.

Nisu dostupni podaci o primeni Papilocare-a zajedno s kontracepcijskim sredstvima za primenu u vaginu (npr. vaginalni prsten, ženski prezervativ). Stoga se primena Papilocare-a ne preporučuje ženama koje koriste ovu vrstu kontracepcije. 

U slučaju trudnoće, pre primene Papilocare-a potrebno je obratiti se lekaru, a primenu bi trebalo razmotriti samo pod strogim nadzorom lekara.

Neželjeni efekti

Sigurnosni profil Papilocare-a je dobar i nisu uočene ozbiljnije pojave neželjenih efekata u kliničkim ispitivanjima s proizvodom ili od njegovog stavljanja u promet.

Jedini neželjeni efekat prijavljen nakon stavljanja proizvoda u promet je nadraženost nakon primene, s učestalošću koja ne prelazi 1 od 10.000 slučajeva. Ova reakcija češća je kod žena s vrlo osetljivim ili značajno oštećenim genitalnim područjem ili kod pacijentkinja u postmenopauzi koje imaju visoki pH vagine (pH 7). Ako se ovo dogodi, proredite primenu doze (na svaka 3 dana) i obratite se lekaru.

Niosomi hijaluronske kiseline, niosomi β-glukana, fitosomi gotu kole (Centella asiatica),ekstrakt gljive Coriolus versicolor, ekstrakt biljke nim, BioEcolia®, ekstrakt biljke Aloe vera

                   

Papilocare je jedini medicinski proizvod na našem tržištu registrovan za  sprečavanje i pomoćno lečenje lezija uzrokovanih HPV-om.

Klinički dokazi

Sprovedeno je nekoliko kliničkih ispitivanja s Papilocare-om koja podupiru njegovu kliničku delotvornost i sigurnost.

U nekoliko ispitivanja, koja je sproveo proizvođač, primećeno je poboljšanje ponovne epitelizacije sluzokože grlića materice i vagine nakon primene Papilocare-a. U ispitivanju koje upoređuje obnavljanje sluzokože kod nelečenih žena i žena lečenih Papilocare-om, uočeno je da je kod žena koje su primenjivale Papilocare veći procenat onih kod kojih su HPV-om izazvane lezije zaelile nego kod nelečenih žena.

Druga ispitivanja, koja su sproveli nezavisni ispitivači u univerzitetskim bolnicama, takođe su potvrdila delotvornost i sigurnost primene Papilocare-a.

Glavni je učinak niosoma hijaluronske kiseline površinsko vlaženje tkiva, što osigurava elastičnost. 
Zahvaljujući antioksidativnim svojstvima, niosomi β-glukana održavaju strukturu i prirodnu funkcionalnost kože i sluznice. 
Fitosomi biljke Centella asiatiaca obnavljaju sluznicu. 
BioEcolia® je alfa oligoglukan koji podstiče rast korisne bakterijske flore i uravnotežuje mikrobiotu u područiju vrata materice i vagine. 
Aloe vera vlaži, i podstiče ponovnu epitelizaciju i obnavlja sluznicu vagine. 
Coriolus versicolor je medicinska pečurka koja podstiče ponovnu epitelizaciju lezija i mikrolezija u području vagine i vrata materice. 
Ekstrakt biljke nim ima emulgirajući učinak koji pogoduje prirodnom procesu zacjeljivanja uz olakšanje simptoma crvenila i svraba.

VEZANI SADRŽAJI

ŠTA BI SVAKA ŽENA TREBALO DA ZNA O HPV INFEKCIJI?

Rizični faktori za nastanak HPV infekcije kod žena su stres, konzumacija alkohola, uzimanje oralne hormonske kontracepcije i loša ishrana jer smanjuju imunološki odgovor

Saznajte više

PAPILOCARE - NOVA SNAGA U BORBI PROTIV HPV INFEKCIJE

Učestalost infekcije humanim papiloma virusom (HPV) poslednjih decenija se znatno povećala, tako da je infekcija HPV-om danas najčešća polno prenosiva bolest

Saznajte više

KOLPOSKOPIJA - NEIZOSTAVNA METODA U PREVENCIJI RAKA GRLIĆA MATERICE

Kolposkopski pregled se uglavnom radi ukoliko postoji abnormalni nalaz PAPA testa ili ako je uočena promena sluznice ili kože na redovnom ginekološkom pregledu

Saznajte više