CHIROFOL 500

20 gatrorezistentnih tableta

CHIROFOL 500 je dodatak ishrani na bazi D-hiro-inozitola, folne kiseline, vitamina B12 i mangana koji se koristi u slučajevima povećanih potreba za ovim hranljivim supstancama ili usled njihovog nedostatka u ishrani.

Inozitoli su supstance koje se normalno nalaze u prirodi a posebno u žitaricama, orašastim plodovima, mahunarkama i voću.D-hiro- inozitol
se stvara u ljudskom organizmu iz mio-inozitola i predstavlja biološki aktivnu supstancu, sličnu vitaminima B grupe, koja je uključena u različite metaboličke reakcije koje su neophodne za pravilno funkcionisanje organizma.

Naučno je dokazano da je D-hiro-inozitol ključna komponenta posebnog intracelularnog molekularnog sistema koji pojačava signal insulina i tako doprinosi homeostazi glukoze (iskorišćenju glukoze od strane ćelija našeg organizma).
 
D-hiro- inozitol

D-hiro- inozitol koji ulazi u sastav ovog proizvoda je prirodnog porekla, u obliku koncentrovanog i prečišćenog ekstrakta, dobijenog iz rogača posebnom metodom ekstrakcije koja koristi isključivo vodu kao rastvarač, bez upotrebe hemijskih supstanci koje bi mogle da utiču na kvalitet proizvoda.
 
Folna kiselina

Folna kiselina pripada vitaminima B grupe i neophodna je za rast i deobu ćelija. Ljudski organizam ne stvara folnu kiselinu pa se mora unositi putem hrane. Kompletna i izbalansirana ishrana obično zadovoljava dnevne potrebne za ovim vitaminom (200 µg), ali unošenje većih količina je neophodno u nekim posebnim stanjima i trudnoći i tada se može uzimati i u vidu dodataka ishrani.
 
Vitamin B12

Vitamin B12 doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalnom funkcionisanju nervnog sistema i normalnim psihološkim funkcijama, normalizaciji metabolizma homocisteina, normalnom funkcionisanju imunog sistema, formiranju normalnih crvenih krvnih zrnaca i smanjenju umora i iscrpljenosti.
 
Mangan

Mangan doprinosi normalnom metabolizmu i stvaranja energije, održavanju normalnih kostiju, normalnom stvaranju vezivnog tkiva i zašititi ćelija od oksidativnog stresa. Nedavna istraživanja su pokazala da mangan i D-hiro-inozitol imaju sinergističko dejstvo.

Uzeti 1 tabletu dnevno, po preporuci lekara. CHIROFOL 500 tabelte se mogu uzimati u bilo koje doba dana.

  • Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda, deca i osobe koje piju lekove iz grupe SSRI (selektivni inhibitori preuzimanja serotonina – fluoksetin, paroksetin, sertralin, fluvoksamin i citalopram) i agonista 5-HT receptora (sumatriptan)
  • Pre upotrebe proizvoda, naročito kod trudnica i dojilja, konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.
 
Napomene:
  • Preporučena dnevna doza se ne sme preskočiti!
  • Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.
  • Najbolje upotrebiti do kraja datuma označenog na pakovanju.

 

D-hiro inozitol 500 mg, Folna kiselina 200 µg, Vitamin B12 1,25 µg,  Mangan 1 mg

Chirofol je vrlo efikasan u tretmanu insulinske rezistencije i sindroma policističnih jajnika. 
Koristi se i za povećanje stope ovulacije, kao i za poboljšanje regularnosti menstrualnog ciklusa. Takođe, preporučuje se kod hirsuitizma i akni.

VEZANI SADRŽAJI

KAD SE REPRODUKCIJA NAĐE U KRIZI

Potrebno je odabrati dijagnostičke postupke i preporučiti metodu lečenja koja ima najviše izgleda za postizanje zajedničkog cilja

Saznajte više

SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA - SIMPTOMI I LIJEČENJE

Kada se dijagnostifikuje sindrom policističnih jajnika leče se simptomi i znakovi, neplodnost i infertiliteta te se nastoje umanjiti rizici i uticaji na njegove brojne posledice

Saznajte više

TRUDNOĆA POGODUJE DIJABETESU

Ženama koje imaju dijagnostikovanu šećernu bolest preporučuje se da planiraju trudnoću i napraviti tzv. prekoncepcijsku obradu

Saznajte više