CERUSTOP® SPREJ - ULJE ZA UHO

10 ml

Uljni sprej za čišćenje uha s dubinskim delovanjem. Koristi se za uklanjanje prekomerne ili stvrdnute ušne masti (cerumena), radi sprečavanja upale ušnog kanala.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Za šta se koristi Cerustop sprej - ulje za uho?

  • za otapanje i uklanjanje prekomerne ili stvrdnute ušne masti
  • za sprečavanje upale ušnog kanala
  • za čišćenje ušne školjke i kanala.

Raspršuje se u ušni kanal. Prodire u ušnu mast, omekšava je i omogućava njeno lakše uklanjanje. Stvrdnuta ušna mast može oslabiti sluh i izazvati upalu ušnog kanala, pa je  stoga  treba redovno uklanjati.          

Cerustop sprej - ulje za uho može se koristiti u trudnoći i periodu dojenja.

Cerustop sprej - ulje za uho namenjen je za odrasle i decu iznad 3 godine starosti. 

Za uklanjanje prekomerne i stvrdnute ušne masti raspršiti sa 2-3 pritiska (za decu 1-2 pritiska) mlaki CERUSTOP SPRAY ulje za uho u spoljni slušni kanal.  Zatvoriti uho komadićem vate da bi se sprečilo curenje CERUSTOP  SPRAY-a. Vatu treba staviti ovlaš i nikada je ne treba gurati u ušni kanal! Posle 10 minuta pažljivo isperite uho toplom vodom, po mogućnosti pomoću ručnog tuša. 

U slučaju jače stvdnute masti preporučuje se  ponovljeni postupak. 

Da bi se odstranila ušna mast, nečistoća i  odumrla koža sa spoljnog uha, nekoliko puta raspršite mlaki CERUSTOP SPRAY ulje za uho na komadić vate i obrišite uho nekoliko puta. Zatim obrišite suvom vatom. 

Posle ispiranja vodom preporučuje se primena NORMISON kapi za uho u cilju brzog sušenja i ponovnog uspostavljanja prirodne kiselosti kože u spoljnom slušnom kanalu.

Kada se Cerustop sprej - ulje za uho ne sme upotrebiti?         

  • kod preosetljivosti (alergije) na neki od sastojaka proizvoda
  • kod upale ušnog kanala ili pucanja bubne opne (rupe u bubnoj opni). 

Posebna upozorenja za sigurnu upotrebu

Cerustop sprej - ulje za uho nije lek! Kod bolova u uhu ili značajno okorelih i čvrstih čepova ušnog voska (cerumena) obavezno  zatražiti pomoć lekara!                         

U ušni kaanal se ne smeju unosti nikakva strana tela (npr. štapići za uho)!                                             

Bočicu uvek čuvati dobro zatvorenu van domašaja dece!

Kaprilik/kaprik triglicerid, tečni parafin, izostearil izostearat, bademovo ulje, PEG-40 Sorbitan Peroleate, BHA/BHT i vitamin E. 

VEZANI SADRŽAJI

UHO NA UDARU LETA

Tokom leta uši nisu pošteđene tegoba, a njihovom nastanku posebno su pogodne visoke letnje temperature i pojačana vlaga

Saznajte više

UPALA UŠNOG KANALA- NEUGODNO I BOLNO ISKUSTVO

Jednom započeto lečenje upale ušnog kanala ne sme se prekinuti nakon početnog smirivanja simptoma, nego se preporučuje nastavak još nekoliko dana nakon poboljšanja lokalnog nalaza

Saznajte više

I UŠNI KANAL TREBA NEGOVATI

Pri poremećaju u izlučivanju ušne masti, nakupljaju se i stvaraju naslage koje slabe sluh, a u dodiru s vodom bubre i izazivaju osećaj pritiska i zapušenosti uha

Saznajte više