CERUSTOP® SPREJ

10 ml

Za odstranjivanje suvišne ili stvrdnute ušne masti (cerumena) da bi se sprečila upala spoljnog slušnog kanala.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

CERUSTOP  SPRAY se primenjuje za odstranjivanje suvišne ili stvrdnute ušne masti  (cerumena) da bi se sprečila upala spoljnog slušnog kanala. 
CERUSTOP  SPRAY ulje za uho se raspršuje u spoljni slušni kanal. Ulje zatim prodire u ušnu mast, rastvara je i olakšava  njeno odstranjivanje. 
Stvrdnuta ušna mast utiče na sluh i može uzrokovati upalu spoljnog slušnog kanala. Zbog toga je potrebno redovno odstranjivanje.  
Nema prepreka za primenu u toku trudoće i dojenja. 

CERUSTOP  SPRAY se takođe može primeniti pre nego što lekar pristupi ispiranju uha. 

Za uklanjanje prekomerne i stvrdnute ušne masti raspršiti sa 2-3 pritiska (za decu 1-2 pritiska) mlaki CERUSTOP SPRAY ulje za uho u spoljni slušni kanal. 
Zatvoriti uho komadićem vate da bi se sprečilo curenje CERUSTOP  SPRAY-a. Vatu treba staviti ovlaš i nikada je ne treba gurati u ušni kanal! Posle 10 minuta pažljivo isperite uho toplom vodom, po mogućnosti pomoću ručnog tuša. 
U slučaju jače stvdnute masti preporučuje se  ponovljeni postupak. 
Da bi se odstranila ušna mast, nečistoća i  odumrla koža sa spoljnog uha, nekoliko puta raspršite mlaki CERUSTOP SPRAY ulje za uho na komadić vate i obrišite uho nekoliko puta. Zatim obrišite suvom vatom. 
Posle ispiranja vodom preporučuje se primena NORMISON kapi za uho u cilju brzog sušenja i ponovnog uspostavljanja prirodne kiselosti kože u spoljnom slušnom kanalu.

Ne bi trebali upotrebljavati Cerustop ukoliko ste preosetljivi (alergični) na neki od sastojaka CERUSTOP SPRAY ulja za uho. Ukoliko su slušni kanali pod upalom ili ukoliko je bubna opna perforirala (probijena bubna opna). 
CERUSTOP SPRAY nije lek. U slučaju bola u uhu ili izuzetno čvrstog čepa ušne masti treba da potražite savet lekara!
Nemojte gurati nikakve predmete (npr. štapiće sa vatom) u slušni kanal!
Bočicu uvek držati dobro zatvorenu i van domašaja dece!
Nemojte čuvati ispod 8°C niti iznad 25 °C. 

Kaprilik/kaprik triglicerid, tečni parafin, izostearil izostearat, bademovo ulje, PEG-40 Sorbitan Peroleate, BHA/BHT i vitamin E. 

VEZANI SADRŽAJI

UHO NA UDARU LETA

Tokom leta uši nisu pošteđene tegoba, a njihovu nastanku osobito pogoduju visoke letne temperature i pojačana vlaga

Saznajte više

NEUGODNO I BOLNO ISKUSTVO

Lečenje upale ušni kanal ne sme se prekinuti nakon početnog smirivanja simptoma, nego nastaviti do poboljšanja lokalnog nalaza

Saznajte više

I UŠNI KANAL TREBA NEGOVATI

Veroatno vam se barem jednom u životu dogodilo da ste nakon kupanja, tuširanja ili pranja kose osetili kako vam je voda ušla u uho i odjednom slabije čujete

Saznajte više