SINOMARIN® PLUS ALGAE COLD & FLU RELIEF

30 ml

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief s AlgomerTM kompleksom, eukaliptusom, nanom i majčinom dušicom je 100 % prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane s običnom prehladom i gripom. Za odrasle i decu od 6 godina.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief s Algomer™ kompleksom je 100 % prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane s običnom prehladom i gripom. Njegov jedinstveni sastav, s prijavljenom patentnom zaštitom, povezuje prirodno dekongestivno delovanje (efekat osmoze) hipertonične morske vode (2,3 % rastvor NaCl-a) s dobro dokumentovanim svojstvima i korisnim delovanjem na sluzokožu nosa ekstrakata morskih algi sadržanih u Algomer™ kompleksu, uz dodatak eteričnih ulja i ekstrakata eukaliptusa, nane i majčine dušice.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief čisti šupljinu nosa i mehaničkim putem pomaže da se uklone infektivne supstance. 

Morska voda korišćena za Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief prikupljena je iz zaliva Cancale uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobija morska voda garantovanog kvaliteta, bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Kvalitet morske vode kontinuirano se prati od strane francuskog istraživačkog instituta za eksploataciju mora (IFREMER) pod pokroviteljstvom francuske vlade.

Algomer™ kompleks je jedinstvena kombinacija 100 % prirodnih sastojaka ekstrahovanih iz morskih algi Undaria pinnatifida i Spirulina platensis. Obe alge se odavno koriste u orijentalnoj medicini za unapređenje zdravlja i lečenje brojnih stanja, a deo su ishrane Dalekog Istoka. Formulisan posebno za primenu u nosu, Algomer™ kompleks se sastoji od mešavine prirodnih sastojaka algi, fikocijanina i niza kompleksa polisaharida, uključujući fukoidane. Ovi sastojci stvaraju zaštitni sloj koji ograđuje, hvata i sprečava kontakt i/ili proboj vanjskih štetnih supstanci (npr. virusa, bakterija i dr.) na sluzokožu nosa, pomaže u smanjenju simptoma prehlade i gripa i jača prirodnu funkciju sluzokože nosa.

Undaria pinnatifida i Spirulina platensis su alge koje se prikupljaju u najčišćim vodama Patagonije u Argentini, odnosno Bretanje u Francuskoj i sertifikovanog su organskog porekla. 

Eterična ulja dobijena iz biljaka Eucalyptus globulus i Mentha spicata, kao i ekstrakt biljke Thymus vulgaris bogata su sastojcima (npr. 1,4-cineol, mentol, karvakrol i dr.) s dobro poznatim korisnim delovanjem na sluzokožu nosa i sposobnošću pružanja osećaja svežine.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief takođe sadrži glicerol koji pruža dodatna svojstva vlaženja za nadraženu sluzokožu nosa. Svi sastojci su 100 % prirodni.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief može se koristiti samostalno kao prirodna alternativa lekovima dekongestivima (lokalni kortikosteroidi, antihistaminici, vazokonstriktori) ili s njima u kombinaciji kako bi se poboljšala njihova delotvornost.

Svojstva:

 • ublažava simptome prehlade i gripa, uključujući zapušenost nosa (nazalnu kongestiju), pritisak u sinusima i curenje iz nosa
 • rastapa sluzavi sekret
 • čisti šupljinu nosa uklanjajući sluz i u sluzi nakupljene infektivne supstance (mehaničkim putem)
 • vlaži sluzokožu nosa i ublažava suvoću nosa
 • potpomaže prirodni oporavak sluzokože nosa.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief se preporučuje za:
 • prirodno ublažavanje nazalnih simptoma povezanih s prehladom i gripom (npr. zapušenje nosa, curenje iz nosa) i u slučajevima rinosinuitisa
 • uklanjanje infektivnih supstanci (mehaničkim putem) koje mogu dovesti do sekundarne infekcije, npr. sinuitisa (upala sluzokože sinusa), otitisa (upala uha)
 • u slučajevima kada je kontraindikovana primena lekova dekongestiva (npr. visoki krvni pritisak, bolesti srca, šećerna bolest)
 • poboljšanje efikasnosti lekova dekongestiva.

 • Izduvajte nos da bi se uklonila sluz pre primene Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief spreja.
 • Uklonite zaštitni zatvarač.
 • Držite rezervoar uspravno i pritisnite nekoliko puta kako bi se aktivirala pumpica raspršivača.
 • Nagnite glavu lagano prema napred iznad umivaonika i okrenite je u desno.
 • Nežno stavite aplikator u levu nozdrvu paralelno s nosnom pregradom (septum) i čvrsto pritisnite.
 • Okrenite glavu na suprotnu stranu i ponovite primenu u drugoj nozdrvi.
 • Izvadite aplikator iz nozdrve, vratite glavu u uspravan položaj, pustite da rastvor deluje nekoliko sekundi, a zatim izduvajte nos.
 • Ponovite postupak ako je potrebno.
 • Aplikator dobro operite u toploj vodi i osušite nakon svake upotrebe. 

Preporučeno doziranje za decu stariju od 6 godina i odrasle:
 • 6–12 godina: prsnuti 2-3 puta u svaku nozdrvu do 3 puta dnevno
 • >12 godina: prsnuti 2-4 puta u svaku nozdrvu do 5 puta dnevno.

Može se koristiti bez prekida do 30 dana.

Samo za primenu u nos. Ne koristiti za primenu kod više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka važenja. Čuvati izvan domašaja dece.

Ne koristiti tokom trudnoće, dojenja ili u slučaju poznate preosetljivosti na neki od sastojaka.

Napomena

Moguće je osetiti blagu i privremenu nadraženost na početku primene. 

Morska voda (odgovara 2,3 % rastvoru NaCl-a), voda, pročišćena, Algomer™ kompleks (ekstrakt algi Undaria pinnatifida i Spirulina platensis), ekstrakt biljke Thymus vulgaris, eterično ulje biljke Eucalyptus globulus, eterično ulje biljke Mentha spicata, glicerol biljnog porekla, 1,3 propanediol. 

Sinomarin Plus Algae Cold & Flu Relief s Algomer™ kompleksom ne sadrži konzervanse.
Ne sadrži lekove.
Bez hemijskih aditiva. 100 % prirodan.

VEZANI SADRŽAJI

ŠTA RADITI KADA SMO PREHLAĐENI

Na trajanje prehlade, što je oko sedam dana, baš i ne možemo uticati, ali možemo na stepen nelagode koju izaziva. Šta može biti delotvorno, od čega nema koristi, a šta u najmanju ruku može škoditi?

Saznajte više

SINOMARIN - ZA UDAH S OLAKŠANJEM

Brojna ispitivanja pokazala su bolju delotvornost hipertoničnih rastvora, jer uz to što čiste i vlaže nosne šupljine, imaju i prirodni dekongestivni učinak 

Saznajte više

RAZLIKUJETE LI PREHLADU OD GRIPA?

Gotovo svaki četvrti bolesnik javlja se lekaru opšte/porodične medicine sa simptomima akutne respiratorne bolesti

Saznajte više