NASAFYTOL KAPSULE

45 kapsula

Dodatak ishrani s kvercetinom, kurkumom i vitaminom D. Sadrži Vitamin D koji doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema.

Fitoterapija je široko rasprostranjena. Biljke su i drevni lekovi i vrlo savremeni izvori zdravlja.

Osim svojih poznatih efekata, biljke nude ogromnu prednost nežnijeg delovanja s minimalnim negativnim efektima. Biljni preparati mogu se nalaziti u različitim oblicima. Standardizovani ekstrakti se dobijaju koncentrisanjem macerata pripremljenog iz biljke ili njenih lekovitih delova. Time je moguće izdvojiti većinu korisnih komponenti i uvek kontrolisati sadržaj aktivnih sastojaka. Ova metoda omogućava da se osigura uvek isti kvalitet proizvoda.

Curcuma longa, poznata i kao indijski šafran, u mnogim kuhinjama sveta, posebno u Aziji i na Bliskom istoku, koristi se kao začin, samostalno ili u začinskim mešavinama. Specifična je po tome što se dodaje i u slatka i u slana jela. U tradicionalnoj kineskoj i indijskoj medicini kurkuma zauzima posebno mesto i koristi se u lekovitim preparatima. Koren biljke sadrži aktivne supstance kurkuminoide, od kojih je najzastupljeniji kurkumin.

Kvercetin iz ekstrakta japanskog bagrema (Sophora Japonica) spada u grupu spojeva naziva flavonoidi. Nalazi se u sastavu različitih biljaka i hrane, poput crvenog vina, luka, zelenog čaja, jabuka, bobičastog voća, ginka, kantariona, zove i sl.

Kurkuma, odnosno kurkumin i kvercetin su predmet velikog interesa istraživača.

Dnevno popiti 2 do 4 kapsule s velikom čašom vode.

Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj ishrani. Čuvati od dohvata male dece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne ishrane i zdravog načina života.

Upozorenja

Osobe koje uzimaju lekove trebalo bi da se pre uzimanja posavetuju s lekarom. Ne preporučuje se dojiljama. Ne koristiti za vreme trudnoće.

Emulgator: polisorbat 80, goveđi želatin (omotač kapsule); supstanca za zadržavanje vlage: glicerin; kvercetin; suvi ekstrakt rizoma kurkume (Curcuma longa) standardizovan na kurkumin; pročišćena voda; regulator kiselosti: limunska kiselina; bojila: žuti oksid gvožđa i bakarni kompleks hlorofila; kolekalciferol.

Sastojci u maksimalnoj preporučenoj dnevnoj dozi (= 4 kapsule):

  • ekstrakt japanske sofore - 273,68 mg
  • od čega 95 % čisti kvercetin - 260 mg
  • ekstrakt rizoma kurkume 186,68 mg
  • od čega 90 % kurkumin - 168 mg
  • vitamin D - 9 µg.

Nasafytol sadrži jedinstvenu kombinaciju bioaktivnih sastojaka.

Kurkumin i kvercetin, da bi bili delotvorni, moraju biti bioraspoloživi. Bioraspoloživost ovih molekula u njihovu izvornom, prirodnom obliku je slaba.

U Nasafytolu kvercetin i kurkumin nalaze se u bio-optimiranoj formulaciji, u tekućoj mikroemulziji. Ova tehnologija omogućuje višestruko veću bioraspoloživost aktivnih sastojaka u odnosu na njihove prirodne oblike, ali i slične proizvode.

VEZANI SADRŽAJI

KVERCETIN ZDRAVLJE ČUVA

Kvercetin je vrlo jaka antioksidativna supstanca koja je pokazala raznovrsno pozitivno dejstvo na ljudski organizam

Saznajte više

KURKUMA - VIŠE OD ZAČINA

Karotenoidi iz kurkume nadopunjuju se i deluju u sinergiji s aktivnim supstancama biljke, kojima se u poslednje vreme pridaje sve veća važnost, a između ostalog, ističe se i njeno lekovito delovanje

Saznajte više

IMUNITET - KLJUČ VAŠEG ZDRAVLJA

Iako mislimo da o imunitetu mnogo toga znamo, i dalje postoji dosta toga što istraživači ne znaju, a trude se saznati o zamršenosti i umreženosti reakcija imunološkog odgovora

Saznajte više