BIO-KULT® KAPSULE

a'30; a'60

Probiotik sa 14 sojeva probiotskih kultura. Za digestivni sistem i imunitet. Za odrasle i decu stariju od 3 godine.

  • sindroma preosetljivih creva
  • upalnih procesa creva
  • dugotrajnog korišćenja antibiotika
  • dijareja
  • putovanja

Odrasli: uzeti 1 do 2 kapsule jednom  ili dva puta dnevno, uz jelo. Kapsule se mogu progutati cele ili se sadržaj kapsule može se sipati u hranu ili napitak. Deca iznad 3 godine starosti: polovina doze za odrasle osobe.

Kod uzimanja antibiotika:  4 kapsule dnevno u toku dana,  ali ne u isto vreme  u toku dana kada se uzima antibiotik. Bio-Kult kapsule koristiti još 2 nedelje posle prestanka uzimanja antibiotika.

Kod putovanja:  nedelju dana pre putovanja uzimati uobičajenu dozu. Tokom putovanja povećati dozu na 4 kapsule dnevno. Bio-Kult kapsule koristiti još najmanje nedelju dana posle završetka putovanja.

Nije za primenu kod dece ispod 3 godine starosti. Trudnice i dojilje, pre upotrebe, potrebno je da se konsultuju sa lekarom. Bio-Kult ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Ne sadrži gluten.
Preporučena doze se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Držati van domašaja dece.

AKTIVNI SASTOJCI:

 1 kapsula sadrži najmanje 2 milijarde  živih korisnih bakterija (2.00 x10CFU / kapsuli).

 2 kapsule sadrže najmanje 4 milijarde živih korisnih bakterija (4.00 x10CFU / 2 kapsule).

 4 kapsule sadrže najmanje 8 milijardi  živih korisnih bakterija (8.00 x10CFU / 4 kapsule).

KORISNE BAKTERIJE:

Lactobacillus casei PXN* 37, Lactobacillus plantarum PXN 47, Lactobacillus rhamnosus PXN 54, Bacillus subtilis PXN* 21,  Bifidobacterium bifidum PXN 23, Bifidobacterium brevePXN 25,  Bifidobacterium longum PXN 30,  Lactobacillus acidophilus PXN 35, ; Lactococcus lactis ssp. lactis PXN 63, Streptococcus thermophilius PXN 66, Bifidobacterium infantis PXN 27,   Lactobacillus bulgaricus PXN 39,  Lactobacillus helveticus PXN 45; Lactobacillus salivarus PXN 57.

* jedinstvena identifikaciona oznaka soja korisnih bakterija proizvođača, a Protexin je zaštićeni znak.

CFU- (eng. colony forming unit)- jedinica formiranja kolonija

OSTALI SASTOJCI:sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza;  zgušnjivač: hidroksipropilmetilceluloza 

ALERGENI: može sadržati soju i mleko u tragovima, što nema  uticaja na osobe netolerantne na laktozu.

VEZANI SADRŽAJI

MALE ZDRAVE BAKTERIJE

Probiotici mogu biti uklopljeni u različite proizvode, od hrane i lijekova do dodataka prehrani, a koriste se u prevenciji i terapiji različitih stanja i bolesti

Saznajte više

ZDRAVLJE POČINJE U CRIJEVIMA

Zahvaljujući brojnim učincima, u prehrani i liječenju očekuje se sve češća i uspješnija primjena probiotika i prebiotika

Saznajte više

KAKO ODABRATI PROBIOTIČKI PRIPRAVAK?

Istraživanja pokazuju da pripravci s više različitih probiotskih sojeva donose više koristi od onih koji sadrže samo jedan ili dva soja

Saznajte više