HYALUBRIX 60MG/4ML

60MG/4ML

HYALUBRIX je sterilan, apirogen, viskoelastični rastvor koji je proizveden sa natrijumovom soli hijaluronske kiseline dobijenom bakterijskom fermentacijom frakcije velike molekularne težine

Rastvor natrijumove soli hijaluronske kiseline za intraartikularnu injekciju.

Napunjeni špric HYALUBRIX je privremena zamena za sinovijalnu tečnost za pacijente obolele od degenerativne mehaničke artropatije kuka i kolena.

U traumatskim i degenerativnim poremećajima zglobova, nedovoljna količina hijaluronske kiseline i gubitak viskoziteta nastaju u sinovijalnoj tečnosti, što za rezultat ima bolnu simptomatologiju.

Velika količina podataka u literaturi ukazuje na to da je intra-artikularno davanje hijaluronske kiseline u stanju da obnovi viskoelastična svojstva sinovijalne tečnosti, uz olakšavanje bola i poboljšanje mobilnosti zgloba.

Ovaj proizvod treba da daju isključivo kvalifikovani lekari.
Treba poštovati sva pravila u vezi sa asepsom i tehnikom davanja injekcije.
Uklonite svaki izliv zgloba, ukoliko postoji, pre davanja.
Mogu biti potrebna dodatna lečenja nakon prve primene da bi se održala korist od lečenja tokom vremena, zavisno od individualnih potreba pacijenta.
Ubrizgajte HYALUBRIX , koristeći sterilnu iglu (na primer, 18 ili 20 G).
Kada se HYALUBRIX koristi u kuku, preporučuje se da se injekcija da pod ultrazvučnim vođenjem. To nije neophodno kada se HYALUBRIX koristi u kolenu.
Sterilnost i na spoljašnjoj površini šprica čini ovaj proizvod pogodnim za upotrebu u operacionoj sali. 

Nemojte davati ovaj proizvod pacijentima sa dokazanom individualnom preosetljivošću na komponente ovog proizvoda i u slučajevima infekcija ili oboljenja kože u oblasti davanja injekcije.
Ne postoje dokazi o kontraindikacijama kod ponovljenog lečenja.
Premda predkliničke studije izvedene na eksperimentalnim životinjama pokazuju da ovaj proizvod nema nikakvu potencijalnu toksičnost na reproduktivne ili razvojne funkcije, HYALUBRIX 60 nije testiran na trudnicama.
Nemojte koristiti ukoliko je pakovanje oštećeno.
Nemojte koristiti ovaj proizvod nakon datuma isteka naznačenog na pakovanju.
Datum isteka roka upotrebe odnosi se na proizvod koji se čuva u svom originalnom pakovanju, na temperaturi koja ne prelazi 25 °C.
Ovaj proizvod je namenjen samo za jednokratnu upotrebu, što znači da je namenjen da se koristi samo jednom na samo jednom pacijentu. Sklopljeni špric mora biti bačen odmah nakon upotrebe, bez obzira na to da li je rastvor u potpunosti dat ili ne.
Ukoliko je ovaj proizvod ponovno obrađen i/ili se ponovo koristi, Fidia Farmaceutici ne može da garantuje performansu, funkcionalnost, strukturu materijala, čistoću ili sterilnost ovog proivoda. Ponovna upotreba može dovesti do bolesti, infekcije i/ili teške povrede pacijenta ili korisnika.

Baciti nakon upotrebe u skladu sa važećom nacionalnom praksom.

Glavna komponenta: natrijumova so  hijaluronske kiseline 1.5% 
Ostale komponente: Natrijum-hlorid, dinatrijum hidrogen fosfat dodekahidrat, natrijum-dihidrogen fosfat dihidrat, voda za injekciju.

Jednim davanjem godišnje, postiže se bezbolni period od 8-12 meseci.