DEEP RELIEF

50 g, 100 g

Deep Relief je gel za ublažavanje bola koji se primenjuje na kožu. Sadrži dva aktivna sastojka: ibuprofen i levomentol.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Deep Relief  je gel protiv bolova koji se primenjuje spolja, na kožu.

Deep Relief gel se upotrebljava za ublažavanje:

 • Reumatskih bolova (u mišićima, tetivama, zglobovima i kostima)
 • Grčeva i mišićnih bolova
 • Bolova i otoka kod uganuća, istegnuća i sportskih povreda
 • Bolova u zglobovima kod blažih oblika artritisa.
Deep relief gel sadrži dva aktivna sastojka:

Ibuprofen - pripada grupi lekova koji se nazivaju nesteroidni protivupalni lekovi (NSAID) koji omogućavaju ublažavanje bola i smanjuju i bol i otok

Levomentol - pruža blagi osećaj, koji smiruje bol

Nanesite gel u tankom sloju na bolno mesto, 3 do 4 puta na dan.


 

Nemojte primenjivati Deep Relief gel:

 • Ako ste alergični na ibuprofen, mentol ili bilo koju komponentu leka (videti kraj odeljka 2 i odeljak 6)
 • Ako ste alergični na aspirin ili neki drugi lek protiv bolova iz grupe nesteroidnih antiinflamatornih lekova, uključujući i lekove koji se uzimaju oralno
 • Ako bolujete od astme i znate da aspirin i drugi nesteroidni antiinflamatorni lekovi mogu da izazovu napad astme, rinitis (zapaljenje nosne sluzokože), svrab ili osip.
 • Ako ste trudni više od 6 meseci
 • Ako dojite
 • Ako je koža oštećena, upaljena ili inficirana.

 1g gela sadrži: 

 ibuprofen 50 mg (5%)

 levomentol 30 mg (3%).

Pomoćne supstance:  propilenglikol, diizopropanolamin, karbomer, denaturisani etanol i  pročišćena voda.

Deep Relief gel jedini je lokalni protivupalni lek za ublažavanje bola za primenu na koži koji sadrži dve aktivne supstance:

 • ibuprofen - prodire u dubinu, omogućava ublažavanje bola i smanjuje upalu i oticanje
 • mentol - pruža ublažavajući osećaj koji smiruje bol.

„Lokalni“ nesteroidni protivupalni lek je lek koji se primenjuje na koži u svrhu ublažavanja bola. Može biti u obliku gela, kreme, masti, nalepka ili spreja.

Razlika u odnosu na nesteroidne protivupalne lekove koji se uzimaju na usta je u tome što se najvećim delom ne apsorbuju u krvotok, nego deluju na mestu primene. 
Deep Relief gel je jedini lokalni protivupalni lek za primenu na koži koji sadrži dve aktivne supstance: mentol, koji pruža ublažujući osećaj koji smiruje bol i ibuprofen, koji prodire u dubinu, ublažava bol, smanjuje upalu i oticanje.
Ibuprofen je jedna od dve aktivne supstance Deep Relief gela. Ibuprofen pripada grupi lekova koji se nazivaju nesteroidni protivupalni lekovi (NSAID), koji omogućavaju ublažavanje bola i smanjuju i upalu i oticanje.

Povrede u organizmu izazivaju otpuštanje supstance koje nazivamo prostaglandinima. Oni izazivaju pojavu bola i upale. Ibuprofen je inhibitor sinteze prostaglandina, s analgetskim i protivupalnim delovanjem.

Primenjen lokalno, u obliku gela, apsorbuje se kroz kožu i smanjuje bol i upalu.
Levomentol je jedna od dve aktivne supstance Deep Relief gela.

Primenjen lokalno, deluje na nervne završetke u koži i izaziva blagi nadražaj, ugodan za bolna oštećenja mišića, tetiva i zglobova. 
Deep Relief gel ima blagi miris na mentol.
Nakon primene Deep Relief gela kožu nemojte prekrivati zavojima, flasterima ili nečim sličnim. Međutim, možete sa sigurnošću prekriti kožu odećom.

VEZANI SADRŽAJI

BOLNA LEĐA… ŠTA SAD?!

Dokazano je da se 80 posto akutnih bolova u leđima izleči u toku dve nedelje, a ostale je potrebno dalje dijagnostikovati i lečiti

Saznajte više

ISTEŽIMO SE U KANCELARIJI

Kod osoba koje dugo sede i rade za računarom najučestaliji su bolni sindromi kičme, a to može uzrokovati i privremenu nesposobnost za rad

Saznajte više

NIJE SVAKA KRSTOBOLJA ISTA

Upalna krstobolja često se prepoznaje sa velikim zakašnjenjem, koje, prema podacima iz literature, iznosi između šest i osam godina

Saznajte više