ARGEAL

200ml

Za masnu kosu. Upija sebum i reguliše njegovu proizvodnju. Povećava volumen i gipkost.

Argeal šampon sadrži snažan koncentrat kaolina (nežna glina), koji nežno upija višak sebuma na vlasištu i sprečava njegovu migraciju na kosu. Takođe sadrži Sabal Serrulata, koji je poznat po svojoj sposobnosti regulisanja lučenja sebuma na lokalizovanim područjima.

Zahvaljujući svojoj kremastoj teksturi, šampon se može lako umasirati u vlasište i tako optimizovati dužinu vremena u kojem aktivni sastojci formule ostaju u kontaktu s vlasištem. Kosa izgleda zdravije. Rešava probleme povezane sa seborejom vlasišta (beživotna, tanka kosa, teška za oblikovanje itd.).

Ispitano pod nadzorom dermatologa.

Koristite onoliko često koliko želite.
Nanesite šampon na vlažno vlasište, umasirajte ga nežno po celom vlasištu i ostavite da deluje 3 minuta.
Isperite. Ponovite. Temeljno isperite.
Izbegavajte sušenje prekomernom toplinom.

Isperite u slučaju kontakta s očima.

WATER (AQUA), SODIUM LAURETH SULFATE, KAOLIN, GLYCOL PALMITATE, CETEARYL ALCOHOL, HECTORITE, BENZOIC ACID, CITRIC ACID, COCAMIDE MEA, DMDM HYDANTOIN , FRAGRANCE (PARFUM), GLYCOL DISTEARATE, LAURETH-10, METHYLISOTHIAZOLINONE, SERENOA SERRULATA FRUIT EXTRACT, SODIUM CETEARYL SULFATE, SODIUM LAURYL SULFATE.  

Dvostruko djelovanje: odmašćuje kosu i povećava volumen i gipkost.

Djelotvornost potvrđena od strane korisnika:

  • Vidljiva i trenutačna učinkovitost 84%.
  • Povećan volumen i gipkost kose: 80%.
* Ispitivanje provedeno na 38 ispitanika s masnom kosom. Šampon se primjenivao svaki drugi dan tijekom mjesec dana.

Baš kao i suva kosa, masna kosa predstavlja problem ženama širom sveta.
Masna kosa nastaje radi pojačanog lučenja sebuma na vlasištu, a za njega su zadužene žlezde na korenu kose. Njihova svrha je da hidratizuju to područje i čine ga vodootpornim. Uz to, te žlezde olakšavaju hlađenje putem znojenja, jer drže znoj blizu kože. Kod ljudi s masnom kosom, navedene žlezde luče previše ulja. Zanimljivo je da se masna kosa i masna koža obično pojavljuju u paru.
Ako imate masnu kosu, često dodirivanje vlasišta i ostatka kose samo će pogoršati situaciju, stoga probajte da se suzdržite od toga.
Neki tipovi kose skloniji su mašćenju od drugih. Kovrdžavu kosu, na primer, karakterišu masni koreni, kao i suvi i beživotni vrhovi. No upravo kovrdže su te koje sprečavaju da se masnoća na vlasištu raširi po ostatku kose.
Najčešća greška koju nikako ne smete praviti ukoliko se želite rešiti masne kose je preterano pranje. Često pranje kose podstiče proizvodnju prirodnih ulja na vlasištu. To znači da morate da naviknete kosu da pričeka malo duže na ponovno pranje.
Svaka aktivnost koja podstiče ulje da se iz žlezda raširi po ostatku kose učiniće Vašu kosu masnijom. Zato svakako izbegavajte često dodirivanje kose i preterano oblikovanje.
Masna kosa ima i svoje dobre strane. Ulje sprečava gubitak vlažnosti na vlasištu, ali i lomljenje vlasi, što je posebno važno za žene koje često farbaju kosu.

VEZANI SADRŽAJI

WELLNESS ZA UMORNU KOSU

Imate problema s kosom i vlasištem? Logično, jer Vaša kosa je živa i učestvuje u svakodnevnom životu, neprestano se nalazeći na udaru štetnih uticaja. Ona trpi i reaguje kao i vi na umor, stres, nepravilnu ishranu

Saznajte više

DUCRAY - DERMATOLOŠKA INOVACIJA OD 1930.

U svetu dermokozmetike Ducray dermatoloke laboratorije danas učestvuju s više od 60 proizvoda za negu kože i kose i nude rešenja za različita dermatološka stanja i bolesti

 

Saznajte više

PRVI SIMPTOMI NA TEMENU

Seborejički dermatitis uglavnom zahvata teme i lice, pa neretko utiče na emocionalno stanje obolelih

Saznajte više