KERTYOL P.S.O. KONCENTRAT

100 ml

Umiruje svrab, smanjuje pojavu crvenila i pomaže u uklanjanju naslaga.

Ducray Kertyol P.S.O. koncentrat za lokalnu upotrebu posebno je formulisan za kožu sklonu psorijazi. Nanosi se direktno na zadebljale, suve delove tela (laktovi, kolena), kao i na vlasište.

Zahvaljujući glikolnoj kiselini i laktamidu, ovaj koncentrat brzo poboljšava izgled zadebljalih i suvih regija. Jača kožnu barijeru, umiruje svrab i smanjuje pojavu crvenila zahvaljujući celastrolu i polidokanolu.

Može se koristiti u kombinaciji sa medicinskim tretmanima. Zahvaljujući specifičnoj formulaciji, ne lepi se i ne farba garderobu.

Tokom korišćenja proizvoda, treba redukovati izlaganje suncu i uvek koristiti SPF zaštitu.

Lokalizovana područja na telu:

1. faza (intenzivni tretman): naneti jednom ili dva puta dnevno, nežno masirajući, tokom 4 nedelje.
2. faza (održavanje): dva puta nedeljno naneti na područja gde se obično pojavljuju pločaste naslage.

Vlasište:
1. faza (intenzivni tretman): naneti koncentrat i ostaviti ga preko noći, a zatim isprati blagim šamponom. Koristiti svakodnevno, tokom 4 nedelje. 2. faza (održavanje): koristiti dva puta nedeljno.
 

Izbegavajte kontakt sa očima. Ograničite izlaganje suncu u toku primene  proizvoda i uvek koristite zaštitu od sunca.
 

WATER (AQUA), ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, LACTAMIDE MEA, DIMETHICONE, GLYCOLIC ACID, GLYCERYL STEARATE, CETEARETH-33, HYDROXYETHYL, ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, LAURETH-91,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, CICHORIUM INTYBUS (CHICORY) ROOT EXTRACT, ETHANOLAMINE, FRAGRANCE (PERFUME), HYDROGENATED POLYISOBUTENE, PEG-7 TRIMETHYLOLPROPANE COCONUT ETHER, PENTYLENE GLYCOLSODIUM, CHLORIDESODIUM HYDROXIDE, SODIUM SHALE OIL SULFONATE, TRIPTERYGIUM WILFORDII CALLUS EXTRACT.

Formula sadrži Celastrol, aktivni sastojak 100 % prirodnog porekla proizveden biotehnološkim procesom, patentiranim od strane Pierre Fabre laboratorije.  
Kertyol P.S.O. koncentrat umiruje svrab i smanjuje pojavu crvenila i pomaže da se uklone ljuske. 

Vrlo dobra podnošljivost u kombinaciji s medicinskim tretmanom*
*Kliničko ispitivanje: Podnošljivost procenjena na 37 ispitanika s psorijazom. Proizvod se primenjivao jednom dnevno na područja kože s plakovima tokom 4 nedelje u kombinaciji s lokalnim medicinskim tretmanom.

Kliničko ispitivanje:

  • 56 % manji osećaj svraba* nakon 8 dana**
  • 43 % manja debljina plakova nakon mesec dana**

*Uzrokovan suvoćom kože
**Efikasnost procenjena na 46 ispitanika s blagom do umerenom psorijazom na telu. Proizvod se primenjivao dva puta dnevno tokom mesec dana. 

VEZANI SADRŽAJI

PSORIJAZA - BOLEST S NEKOLIKO LICA

Postoje različite kliničke slike psorijaze, koja se gotovo uvek javlja na laktovima i kolenima, u vlasištu i predelu leđa

 

Saznajte više

KAKO ŽIVETI S PSORIJAZOM

Činjenica da je psorijaza vidljiva i da može značajno narušiti spoljašnji izgled bolesnika, utiče i na njegovu sliku o sebi i negativno se odražava na samopoštovanje

 

Saznajte više