SINOMARIN® PLUS ALGAE ENT

200 ml

Prirodni nazalni dekongestiv. Hipertonični rastvor morske vode (2,3%). Ublažava nazalnu kongestiju, čisti i vlaži, ubrzava oporavak posle operacije nosa. Sredstvo za ispiranje nosa u slučajevima viskozne i/ili gnojne sekrecije nosa i posle operacije nosa. Za odrasle i decu preko 10 godina starosti.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Sinomarin® Plus Algae ENT s Algomer™ kompleksom je 100 % prirodni sprej koji olakšava zapušenost nosa (nazalnu kongestiju) i temeljno čisti šupljinu nosa. Podstiče oporavak nakon endonazalne operacije, smiruje sluzokožu nosa i pomaže u zaštiti od infekcija i komplikacija.

Njegov jedinstveni sastav, s prijavljenom patentnom zaštitom, povezuje prirodno dekongestivno delovanje (efekat osmoze) hipertonične morske vode (2,3 % rastvor NaCl-a) s dobro dokumentovanim svojstvima i korisnim delovanjem na sluzokožu nosa ekstrakata morskih algi sadržanih u Algomer™ kompleksu.

Sinomarin® ENT ima sprej s dinamičnim mlazom koji omogućava temeljno čišćenje šupljina nosa, ispiranje krasta, sluzi i nakupljenih infektivnih supstanci, alergena, onečišćenja i drugih nečistoća. Morska voda korišćena za Sinomarin® ENT prikupljena je iz zaliva Cancale smeštenog uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobija morska voda garantovanog kvaliteta i bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Kvalitet morske vode kontinuirano se prati od strane francuskog istraživačkog instituta za eksploataciju mora (IFREMER) pod pokroviteljstvom francuske vlade.

Algomer™ kompleks je jedinstvena kombinacija 100 % prirodnih sastojaka ekstrahovanih iz morskih algi Undaria pinnatifida i Spirulina platensis. Obe alge se odavno koriste u orijentalnoj medicini za unapređenje zdravlja i lečenje brojnih stanja, a i deo su ishrane Dalekog Istoka. Formulisan posebno za primjenu u nosu, Algomer™ kompleks se sastoji od mešavine prirodnih sastojaka algi, fikocijanina i niza kompleksa polisaharida, uključujući fukoidane. Ovi sastojci stvaraju zaštitni sloj koji ograđuje, hvata i sprečava kontakt i/ili proboj spoljnih štetnih supstanci (npr. virusa, bakterija i dr.) na sluzokožu nosa, pojačavajući pritom njenu prirodnu funkciju i pomažu u zaštiti od sekundarnih otorinolaringoloških infekcija. Undaria pinnatifida i Spirulina platensis su alge koje se prikupljaju u najčišćim vodama Patagonije u Argentini, odnosno Bretanje u Francuskoj i sertifikovanog su organskog porekla. 

Sinomarin® ENT se može koristiti sam, kao prirodna alternativa lekovima za dekongestiju (lokalni kortikosteroidi, antihistaminici, vazokonstriktori) ili u kombinaciji s njima kako bi se poboljšala njihova efikasnost. 

Svojstva:

 • ublažava zapušenost nosa (nazalnu kongestiju) i povećan pritisak u sinusima (putem osmoze)
 • omogućava temeljno čišćenje, uklanja kraste, sluz i nakupljene infektivne supstance, alergene i druge nečistoće
 • rastapa izlučenu sluz i olakšava njeno izbacivanje
 • umiruje sluzokožu nosa nakon endonazalne operacije
 • vlaži sluzokožu nosa i ublažava suvoću nosa
 • potpomaže prirodni oporavak sluzokože nosa.

Sinomarin® ENT se preporučuje:
 • za prirodno ublažavanje sinonazalnih simptoma, uključujući zapušenost nosa (nazalnu kongestiju), uklanjanje guste sluzi i u slučajevima rinosinuitisa
 • za podsticanje oporavka nakon endonazalne operacije i mehaničko uklanjanje faktora koji mogu dovesti do sekundarne infekcije i drugih komplikacija
 • u slučajevima kada su lekovi za dekongestiju kontraindikovani (npr. povišen krvni prtisiak, srčane bolesti, dijabetes)
 • za poboljšanje efikasnosti dekongestiva.

 • Izduvajte nos kako biste uklonili sluz pre primene Sinomarin Plus Algae ENT spreja.
 • Skinite zaštitnu foliju i uklonite zaštitni zatvarač
 • Stavite nazalni aplikator na vrh bočice.
 • Nagnite glavu lagano prema napred, iznad umivaonika i okrenite je u desno.
 • Aplikator lagano gurnite u levu nozdrvu i čvrsto ga pritisnite.
 • Glavu okrenite na suprotnu  stranu i primenu ponovite u drugoj nozdrvi.
 • Izvadite nazalni aplikator iz nozdrve, vratite se u uspravan položaj, ostavljajući rastvor da deluje nekoliko sekundi, a zatim izduvajte nos.
 • Po potrebi postupak ponovite.
 • Uklonite nazalni aplikator s bočice, a zatim ga nakon svake upotrebe dobro operite toplom vodom i obrišite.

Preporučeno doziranje za decu stariju od 12 godina i odrasle:
 • prsnite 1 do 2 puta u svaku nozdrvu, 2 do 3 puta dnevno, ili po uputstvu lekara.

Može se koristiti bez prekida do 30 dana.

Samo za primenu u nos. Ne koristiti za primenu kod više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka važenja. Čuvati izvan domašaja dece.

Napomena

Moguće je osetiti blagu i privremenu nadraženost na početku primene. 

Morska voda (odgovara 2,3 % rastvoru NaCl-a ), voda, pročišćena, Algomer™ kompleks (ekstrakti Undaria pinnatifida i Spirulina platensis).

Sinomarin® Plus Algae ENT s Algomer™ kompleksom ne sadrži konzervanse.

Ne sadrži lekove. Bez hemijskih aditiva. 100 % prirodan.

VEZANI SADRŽAJI

HIPERTONIČNI RASTVOR MORSKE VODE - SPAS ZA ZAPUŠEN NOS

Brojne studije pokazuju odličan učinak 2,3-postotnog rastvora morske vode u poboljšanju prohodnosti nosa i smanjenju sekrecije, kao i potrebe za korišćenjem drugih lekova, a ukazuju i na odličnu podnošljivost

Saznajte više

SINOMARIN - ZA UDAH S OLAKŠANJEM

Brojna ispitivanja pokazala su bolju delotvornost hipertoničnih rastvora, jer uz to što čiste i vlaže nosne šupljine, imaju i prirodni dekongestivni učinak 

Saznajte više

KORIŠĆENJE HIPERTONIČNOG RASTVORA ZA ISPIRANJE NOSA MOŽE SMANJITI RIZIK PRENOSA KORONAVIRUSA

U više radova objavljenih u novije vreme istraživana je efikasnost ispiranja nosa i usne šupljine hipertoničnim rastvorom u smanjenju simptoma infekcije respiratornim virusima, uključujući i porodicu koronavirusa kojoj pripada i SARS-CoV-2
 

Saznajte više