SINOMARIN® PLUS ALGAE ALLERGY RELIEF

30 ml; 50 ml

Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief s AlgomerTM kompleksom i dekspantenolom je 100 % prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane sa sezonskim ili hroničnim alergijama. Može se koristiti bez prekida do 30 dana za odrasle i decu od 6 godina.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Sinomarin Plus Algae Allergy Relief sa Algomer™ kompleksom je 100 % prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane sa sezonskim ili hroničnim alergijama. Njegov jedinstveni sastav, sa prijavljenom patentnom zaštitom, povezuje prirodno dekongestivno delovanje (efekat osmoze*) hipertonične morske vode (2,3%NaCl-a) sa dobro dokumentovanim svojstvima blagotvornim za sluzokožu nosa, ekstrakata morskih algi ** sadržanih u Algomer™ kompleksu, uz dodatak dekspantenola.
Sinomarin Plus Algae Allergy Relief čisti šupljine nosa i pomaže u uklanjanju alergene (mehaničko delovanje) koji mogu pogoršati simptome alergijskog rinitisa.

Morska voda korišćena za Sinomarin prikupljena je iz zaliva Cancale, uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područije je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobija morska voda zagarantovanog kvaliteta, bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Kvalitet morske vode neprekidno je pod nadzorom Francuskog  istraživačkog instituta za eksploataciju mora (IFREMER) pod pokroviteljstvom francuske vlade.

Algomer™ kompleks je jedinstvena kombinacija 100 % prirodnih sastojaka ekstratovanih iz morskih algi Undaria pinnatifida i Spirulina platensis.

Algomer™ kompleks se sastoji od mešavine prirodnih sastojaka iz algi, fukoidana i fikocijanina. Ove komponente formiraju zaštitni sloj koji inkapsuliše, zadržava i sprečava kontakt i/ili ulazak štetnih spoljnih agenasa ( alergeni..) i pomaže da se smanje simptomi alergijskog rinitisa i ojača prirodna funkcija nosne sluznice.
 
Undaria pinnatifida i Spirulina platensis se skupljaju u najčistijim vodama Patagonije u Argentini, odnosno, Bretanje u Francuskoj i imaju sertifikat o organskom kvalitetu.
Dekspantenol, poznat kao provitamin B5- je 100 % prirodni sastojak, poznat po svojim umirujućim i hidratantnim svojstvima. Ublažava svrab i lokalnu iritaciju; vlaži sluznicu nosa i podstiče obnovu lokalnog tkiva.
 
Sinomarin Plus Algae Allergy Relief:

  • Ublažava simptome alergijskog rinitisa ( zapušenost nosa, pritisak u sinusima, curenje iz nosa, kijanje, svrab )
  • Ublažava  lokalnu iritaciju i umiruje sluzokožu nosa.
  • Čisti nosne šupljine i eleminiše alergene.
  • Vlaži sluzokožu nosa, smanjuje suvoću.
  • Pomaže prirodnom oporavku sluzokože nosa.
 
Sinomarin Plus Algae Allergy Relief se može koristiti sam, kao prirodna alternativa lekovima za lečenje alergija (lokalni kortikosteroidi, antihistaminici) ili u kombinaciji sa njima kako bi se poboljšala njihova efikasnost.

1. Izduvajte nos da bi se uklonila sluz pre primene Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief spreja.
2. Uklonite zaštitni zatvarač.
3. Držite sprej uspravno i pritisnite nekoliko puta kako bi se aktivirala pumpica raspršivača. 
4. Nagnite glavu lagano prema napred iznad lavaboa i okrenite je u desno.
5. Nežno stavite aplikator u levu nozdrvu, paralelno sa septumom nosa (nosna pregrada) i čvrsto pritisnite.
6. Okrenite glavu na suprotnu stranu i ponovite primenu u drugu nozdrvu.
7. Izvadite aplikator iz nosa, vratite glavu u uspravan položaj, pustite da rastvor deluje nekoliko sekundi, a zatim        izduvajte nos.
8. Ponovite postupak ako je potrebno.
9. Aplikator dobro operite toplom vodom i obrišite nakon svake upotrebe.

PREPORUČENA DOZA
- Za odrasle i decu stariju od 6 godina:

  • 6-12 godina: raspršiti jednom u svaku nozdrvu do 3 puta dnevno
  • >12 godina: raspršiti 2 do 4 puta u svaku nozdrvu do 5 puta dnevno.

Samo za primenu u nos. Isti nazalni aplikator ne primenjivati za više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka važenja. Čuvati izvan domašaja dece. Ne upotrebljavati ukoliko ste osetljivi na neki od sastojaka.

Napomena

Na početku primene može se pojaviti blagi i prolazni osećaj peckanja ili privremeni nadražaj.

Morska voda (odgovara 2,3 % - tnom rastvoru NaCl-a), pročišćena voda, Algomer™ kompleks (ekstrakti Undaria pinnatifida i Spirulina platensis), dekspantenol.

Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief s Algomer™ kompleksom ne sadrži antihistaminike, steroide, konzervanse i hemijske aditive.

100 % je prirodan i ne izaziva štetne događaje kao što je omamljenost.

VEZANI SADRŽAJI

SUMNJIVA PREHLADA

Dok prehlada nestaje za nekoliko dana, alergijski simptomi traju duže i u određenim se uslovima mogu pojačati.

Saznajte više

POLENSKA OPSADA - POGREŠNO SHVAĆENA PORUKA

U mnoštvu alergija (kažu, koliko supstanci, toliko mogućnosti za alergiju) ipak prednjače one sezonske, na polen, koje počinju s prolećem i traju do jeseni

Saznajte više

SINOMARIN - ZA UDAH S OLAKŠANJEM

Brojna ispitivanja pokazala su bolju delotvornost hipertoničnih rastvora, jer uz to što čiste i vlaže nosne šupljine, imaju i prirodni dekongestivni učinak 
 

Saznajte više