DIANATAL GEL 6X5ML

6 x 5ml tube

Dianatal akušerski gel - za lakši porođaj. Upotrebljava se tokom vaginalog porođaja da bi se majci i detetu olakšao porođaj i da bi se umanjila povreda međice.

Dianatal® porođajni gel je specijalno razvijen gel za olakšavanje vaginalnog porođaja i veću bezbednost, čineći porođaj boljim iskustvom.

Dianatal® je sterilni porođajni gel koji ima jedinstvena biofizička svojstva. Gel u porođajnom kanalu stvara mukoadhezivni film koji redukuje trenje između porođajnog kanala i bebe što pomaže bebi da lakše klizi kroz porođajni kanal.

Dianatal® omogućava lakši porođaj kako bi majka i beba u posebnom trenutku uživali uz manje bola.

Dianatal® porođajni gel je sterilan, ne sadrži konzervanse i lateks te je hipoalergen.

Dosad nisu zabeležene nikakve nuspojave povezane s korištenjem Dianatal® porođajnog gela. 

Gel može primenjivati samo stručno akušersko osoblje (babice i lekari).

Dianatal  
akušerski gel se primenjuje posle vaginalnog pregleda u toku porođaja nakon početka regularnih  kontrakcija, počevši sa vaginalnim pregledom pri dilataciji grlića materice od oko 3-4 cm ( aktivna faza porođaja).  

Približno 3-5 ml gela se aplikuje ispred prednačećeg dela pomoću tube ili ručno. Da bi se obezbedio film koji optimalno smanjuje trenje treba voditi računa da se u slučaju suvoće vagine doda dovoljno tečnosti. U te svrhe se mogu koristiti standardni rastvori kao što je fiziološki rastvor ili drugi aseptični rastvori. Gel treba dodatno primeniti 15-30 minuta nakon pucanja vodenjaka.

Dianatal akušerski gel skraćuje i prvu i drugu fazu porođaja i zato ga treba primenjivati tokom celog porođaja. Potrebna količina Dianatal akušerskog gela u proseku iznosi između 15 i 25 ml po porođaju. Iskustvo je pokazalo da maksimalna potrebna količina iznosi 30 ml Dianatal akušerskog  gela.                                                                                                                                                                                             
                                                                                                                                                                                  


Sadržaj je sterilan sve dok je pakovanje neotvoreno. Nemojte koristiti gel ako je pakovanje oštećeno, otvoreno ili je istekao rok trajanja. Nakon otvaranja pakovanja, s tubama treba rukovati prema pravilima aseptičkog rukovanja kako bi ostale sterilne. Kada se pojavi bebina glavica, područje lica (uključujući oči i nos) treba obrisati suvom tkaninom. Po potrebi se može sprovesti površinska aspiracija usta i nosa. Preporučuje se korištenje suve tkanine za prihvat novorođenčeta kako ne bi iskliznulo.

Dianatal® porođajni gel je elektroprovodljiv te se može koristiti elektrohirurški način zaustavljanja krvarenja u bilo koje vreme nakon primene gele (npr. kod carskog reza ili rekonstrukcije porođajnog kanala). Kako bi se sačuvala elektroprovodljivost Dianatal® porođajni gel ne bi trebalo koristiti u kombinaciji s drugim gelovima. 

  Propilenglikol, karbomer, hidroksietilceluloza, prečišćena voda.            

Dianatal®  pomaže u smanjenju trenja tokom porođaja i tako čini porođaj deteta lakšim, kraćim i nežnijim: faza ekspulzije može biti do 30% kraća, a rizik od povrede perineuma može se smanjiti za više od pola.
Podnošljivost i bezbednost gela Dianatal® i za majku i za dete su rigorozno ispitani. Nisu uočena nikakva neželjena dejstva na preko 30.000 porođaja. Dianatal® je bezbedan za majku i dete.
Efikasnost gela Dianatal® je dokazana u kliničkoj studiji.
Dianatal® se može koristiti pri svakom vaginalnom porođaju. Dianatal® je takođe posebno pogodan za porođaje u vodi.
Dianatal® nanose babice ili lekari tokom porođaja
Bezbednost i efikasnost „običnih gelova“ ne može se garantovati zbog njihovog sastava. Dianatal® poseduje posebna svojstva koja drugi gelovi nemaju.

VEZANI SADRŽAJI

POVRATAK KULTURI DOJENJA

Teškoće dojenja prolaznog su karaktera, pa ne bi trebalo prebrzo odustajati, jer će dugoročno i majka i dete imati puno više koristi

Saznajte više

NAJNJEŽNIJA VEZA MAJKE I DETETA

Danas više niko ne sumnja da je dojenje najprirodniji i najprikladniji način ishrane novorođenčadi, a pozitivno utiče i na dete i na majku

Saznajte više

DESET KORAKA PREMA USPEŠNOM DOJENJU

Bolnice - prijatelji dece u svojim porodilištima sprovode mere za zaštitu, podsticanje i održavanje dojenja koje omogućavaju majci koja želi dojiti svoje dete svu potrebnu podršku i uslove da to uspešno i ostvari

Saznajte više