LEKOLID 30 GASTROREZISTENTNIH TABLETA

30 gastrorezistentnih tableta

Dodatak ishrani sa trostrukim efekom koji zaustavlja rast endometrijskog tkiva, ublažava bol i inflamaciju i otklanja oksidativni stres.Lekolid pruža pomoć u terapiji endometrioze.

Lekolid je potpuno prirodan proizvod, dodatak ishrani, sa patentiranom aktivnom tehnologijom, za terapiju endometrioze.

Komponente LekolidTM-a deluju sinergistički na simptome bolesti. Lekolid ima trostruki mehanizam dejstva za potpunu kontrolu simptoma endometrioze: ublažava upalu i bol, zaustavlja rast endometriotičnog tkiva i smanjuje mogućnost ponovne pojave simptoma.

Kurkuma ili indijski šafran, spada u biljke klasifikovane kao GRAS – Generally Recognized As Safe Substances, odnosno supstance generalno priznate kao bezbedne (FDA U.S. Food and Drug Administration).

Aktivne supstance su kurkumin i kurkuminoidi koji deluju tako što zaustavljaju rast i širenje endometriotičnog tkiva. Takođe ima i antiinflamatorno i antioksidantno dejstvo, značajno u kontroli bola i drugih simptoma endometrioze.                                            
 
Kvercetin pripada klasi flavonoida (organska jedinjenja biljnog porekla), i kako i kurkuminoidi deluje tako što zaustavlja rast endometriotičnog tkiva, antiinflalamtono i antioksidantno.
Kvercetin u Lekolid™-u je iz ekstrakta Sophora japonica (japanski bagrem), u farmakologiji poznatog po primeni u lečenju krvarenja materice, zgrušavanja krvi i brojnim drugim tretmanima.                                                                                                                                      

N-acetil-cistein (NAC) je forma L-cisteina (poluesencijalne aminokiseline) i poznat je po svom antioksidantnom dejstvu.

 Jedna tableta dnevno sa kašičicom maslinovog ulja ili tokom obroka kako bi se poboljšala apsorpcija aktivnih sastojaka.            

Proizvod nije namenjen osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, trudnicama, dojiljama i deci, osobama sa opstrukcijom žučnih puteva i sa kamenjem u žuči, kao i osobama na antikoagulatnoj terapiji. Po potrebi se može kombinovati sa drugim lekovima: kontraceptivima ili hormonima i lekovima za terapiju bola.

Može da se koristi i nakon hirurškog zahvata, u cilju smanjenja mogućnosti ponovnog pojavljivanja simptoma. Nisu poznati neželjeni efekti, nema interakcija sa drugim lekovima i nema ograničenja u upotrebi.

Ne sadrži gluten, ni laktozu.

 

Kvercetin 200 mg, Kurkuma 210 mg,  kurkuminoidi 200 mg, N-acetilcistein 150 mg                                                  

ENDOBASP® tehnologija izrade tableta obezbeđuje efikasnu i povećanu apsorpciju, kao i bioraspoloživost supstanci koje se normalno ne apsorbuju.

VEZANI SADRŽAJI

SLUZOKOŽA MATERICE NA POGREŠNOM MESTU

Svrha lečenja endometrioze je smanjiti proširenost žarišta bolesti, ukloniti bol i poboljšati mogućnosti zanošenja

Saznajte više

KURKUMA - VIŠE OD ZAČINA

Karotenoidi iz kurkume nadopunjuju se i deluju u sinergiji s aktivnim supstancama biljke, kojima se u poslednje vreme pridaje sve veća važnost, a među ostalim, ističe se i njeno lekovito delovanje

Saznajte više

KVERCETIN ZDRAVLJE ČUVA

Kvercetin je vrlo jaka antioksidativna materija koja je pokazala raznovrsno pozitivno delovanje na ljudski organizam

Saznajte više