CHIROFERT PLUS

20 troslojnih tableta

Dodatak ishrani na bazi D-hiro inozitola, alfa lipoinske kiseline, mangana, hroma, vitamina D3 i melatonina.

Chirofert Plus je dodatak ishrani na bazi D-hiro inozitola, alfa lipoinske kiseline, mangana, hroma, vitamina D3 i melatonina koji se koristi u terapiji PCOS-a sa hiperandrogenizmom (hirzutizam i akne), dismetaboličkih poremećaja, medicinski potpomognute oplodnje, infertiliteta sine causa ili sub-fertiliteta usled lošeg kvaliteta oocita kod žena.

D-hiro-inozitol

Inozitoli su supstance koje se normalno nalaze u prirodi a posebno u žitaricama, orašastim plodovima, mahunarkama i voću. D-hiro-inozitol se stvara u ljudskom organizmu iz mio-inozitola i predstavlja biološki aktivnu supstancu, sličnu vitaminima B grupe, koja je uključena u različite metaboličke reakcije koje su neophodne za pravilno funkcionisanje organizma.

Naučno je dokazano da je D-hiro-inozitol ključna komponenta posebnog intracelularnog molekularnog sistema koji pojačava signal insulina i tako doprinosi homeostazi glukoze (iskorišćenju glukoze od strane ćelija našeg organizma).

Alfa lipoinska kiselina

Alfa lipoinska kiselina je snažan antioksidans.

Folati

Folati su vitamini B-kompleksa koji su od suštinske važnosti za rast i razmnožavanje ćelija i učestvuju u metabolizmu homocisteina.  Folna kiselina je neophodna je za rast i deobu ćelija. Ljudski organizam ne stvara folnu kiselinu pa se mora unositi putem hrane. Kompletna i izbalansirana ishrana obično zadovoljava dnevne potrebne za ovim vitaminom (200 µg), ali unošenje većih količina je neophodno u nekim posebnim stanjima i trudnoći i tada se može uzimati i u vidu dodataka ishrani.

Hrom

Hrom je mikronutrijent koji igra ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, lipida i proteina tako što potencira delovanje insulina.

Mangan

Mangan je mikronutrijent neophodan za pravilno funkcionisanje mnogih fizioloških procesa koji učestvuje u prirodnom eneretskom metabolizmu i zašititi ćelija od oksidativnog stresa.

Vitamin D3

Vitamin D3 ima ulogu u razvoju i selekciji folikula, smanjuje markere hiperandrogenizma, stimuliše stvaranje estradiola, estrona i progesterona 

Melatonin

Melatonin ublažava oksidativni stres, smanjuje intrafolikularna oštećenja i povećava stopu oplodnje.

Uzeti jednu tabletu dnevno, po preporuci lekara, neposredno pre spavanja, uz čašu vode.

Proizvod je formulisan tako da oslobađa svoje komponente na modulisan način tokom vremena za bolju apsorpciju i bioraspoloživost. 

Napomene

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života.

Upozorenja

Trudnice i dojilje pre upotrebe proizvoda treba da se konsultuju sa lekarom. 

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda.

Ne uzimati istovremeno sa drugim suplementima koji sadrže vitamin D. Nakon mesec dana uzimanja, prekontrolisati nivo vitamina D u krvi. 

Koristiti proizvod pre isteka datuma važenja navedenog na bočnoj strani pakovanja. Datum se odnosi na pravilno uskladišteno i neotvoreno pakovanje.
 

D-hiro inozitol 500 mg, Alfa lipoinska kiselina 500 mg, Folna kiselina 400 µg, Hrom 200 µg, vitamin D3 50 µg, Mangan 10 mg, Melatonin 1mg.

VEZANI SADRŽAJI

KAD SE REPRODUKCIJA NAĐE U KRIZI...

Potrebno je odabrati dijagnostičke postupke i preporučiti metodu lečenja koja ima najviše izgleda za postizanje zajedničkog cilja

Saznajte više

SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA - SIMPTOMI I LIJEČENJE

Kada se dijagnostifikuje sindrom policističnih jajnika leče se simptomi i znakovi, neplodnost i infertiliteta te se nastoje umanjiti rizici i uticaji na njegove brojne posledice

Saznajte više

TRUDNOĆA POGODUJE DIJABETESU

Ženama koje imaju dijagnostikovanu šećernu bolest preporučuje se da planiraju trudnoću i napraviti tzv. prekoncepcijsku obradu

Saznajte više