CHIRODIAB

30 troslojnih tableta

CHIRODIAB je dodatak ishrani na bazi D-hiro inozitola, folne kiseline, mangana, vitamina D3 i probiotika koji se koristi u slučajevima povećanih potreba za ovim hranljivim supstancama ili usled njihovog nedostatka u ishrani.

CHIRODIAB je dodatak ishrani na bazi D-hiro inozitola, mangana, folne kiseline, vitamina D3 i probiotika: Lactobacillus acidophilus (LA-14) i Howaru Dophilus koji može biti dodatak u lečenju stanja insulinske rezistencije i stanja pre dijabetesa, dijabetesa tipa 2, metaboličkog sindroma, PCOS-a, asimptomatskih pacijenata sa gojaznošću, hipertenzijom ili hiperlipidemijom, simptomatskih mikrovaskularnih bolesti, makrovaskularnih bolesti (moždani udar, PAD i CAD) kao i povišenog krvnog pritiska u sklopu DM2.                                                                       

D-hiro-inozitol

Inozitoli su supstance koje se normalno nalaze u prirodi a posebno u žitaricama, orašastim plodovima, mahunarkama i voću. D-hiro-inozitol se stvara u ljudskom organizmu iz mio-inozitola i predstavlja biološki aktivnu supstancu, sličnu vitaminima B grupe, koja je uključena u različite metaboličke reakcije koje su neophodne za pravilno funkcionisanje organizma.
Naučno je dokazano da je D-hiro-inozitol ključna komponenta posebnog intracelularnog molekularnog sistema koji pojačava signal insulina i tako doprinosi homeostazi glukoze (iskorišćenju glukoze od strane ćelija našeg organizma).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Folati

Folati su vitamini B-kompleksa koji su od suštinske važnosti za rast i razmnožavanje ćelija i učestvuju u metabolizmu homocisteina.  Folna kiselina je neophodna je za rast i deobu ćelija. Ljudski organizam ne stvara folnu kiselinu pa se mora unositi putem hrane. Kompletna i izbalansirana ishrana obično zadovoljava dnevne potrebne za ovim vitaminom (200 µg), ali unošenje većih količina je neophodno u nekim posebnim stanjima i trudnoći i tada se može uzimati i u vidu dodataka ishrani.

Mangan

Mangan je mikronutrijent neophodan za pravilno funkcionisanje mnogih fizioloških procesa koji učestvuje u prirodnom energetskom metabolizmu i zašititi ćelija od oksidativnog stresa.                                                                                                                                            

Vitamin D3

Pomaže u fiziološkom funkcionisanju imunog sistema i ima ulogu u procesu deobe ćelija. Osim toga, vitamin D3 pomaže normalnu resorpciju i upotrebu kalcijuma i fosfora.                                                                                                                                                                                       

Lactobacillus acidophilus LA-14

Bakterija mlečne kiseline ljudskog porekla koja pomaže u obnavljanju prirodne ravnoteže crevne flore.                                                                                                                                                                                                                           
Howaru Dophilus (Lactobacillus acidophilus)

Odabrani soj Lactobacillus acidophilus sa pozitivnim dejstvom na zdravlje ljudi koji podstiče prirodnu ravnotežu creva. Soj je u stanju da spreči bakterijsk u infekciju inhibicijom patogena i nadmetanjem za hranljive materije i/ili mesta vezivanja na epitelnim ćelijama i proizvodnjom specifičnih i/ili nespecifičnih metabolita. 

Uzeti 1 do 2 tablete dnevno, po preporuci lekara, uz čašu vode

Upozorenja:

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda
Trudnice i dojilje pre upotrebe proizvoda treba da se konsultuju sa lekarom,                                                                                                     Najbolje je koristiti proizvod pre datzma važenja navedenog na bočnoj strani pakovanja. Datum se odnosi na pravilno uskladišteno i neotvoreno pakovanje.                                                                                                                                                                                          

Napomene:


Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti                                                                                                                                               
Ne uzimati istovremeno sa drugim suplementima koji sadrže vitamin D                                                                                                             Nakon mesec dana uzimanja, prekontrolisati nivo vitamina D u krvi                                                                                                                
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života

D-hiro inozitol 500 mg, Folna kiselina 200 µg,vitamin D3 25 µg, Mangan 5 mg. Lactobacillus acidophilus (LA-14) 0,5 milijardi CFU*, Howaru Dophilus 0,5 milijardi CFU*, CFU-jedinice sposobne za formiranje kolonija.

VEZANI SADRŽAJI

KAD SE REPRODUKCIJA NAĐE U KRIZI...

Potrebno je odabrati dijagnostičke postupke i preporučiti metodu lečenja koja ima najviše izgleda za postizanje zajedničkog cilja

Saznajte više

SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA - SIMPTOMI I LIJEČENJE

Kada se dijagnostifikuje sindrom policističnih jajnika leče se simptomi i znakovi, neplodnost i infertiliteta te se nastoje umanjiti rizici i uticaji na njegove brojne posledice

Saznajte više

TRUDNOĆA POGODUJE DIJABETESU

Ženama koje imaju dijagnostikovanu šećernu bolest preporučuje se da planiraju trudnoću i napraviti tzv. prekoncepcijsku obradu

Saznajte više