EVA QU®

6 supozitorija

Čepići za pražnjenje za odrasle.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Konstipaciju povezanu sa blokadom fecesa treba lečiti sredstvima koja deluju lokalno. Delovanjem efervescentnog stimulansa.  Eva/qu  supozitorije otvaraju čep koji je formirala stolica u rektalnoj ampuli i podržavaju brzu i blagu evakuaciju.

Eva/qu  supozitorije deluju isključivo lokalno i ne sadrže laksativne sastojke koji, ukoliko ih organizam resorbuje, mogu dovesti do neželjenih sporednih dejstava, kao što su ozbiljna dehidratacija, disbalans elektrolita, kolitis indukovan laksansima itd.

Izvadite supozitoriju iz hermetičkog pakovanja i umetnite je u anus (otvor pozadi). Uvlačenje je lakše ako se supozitorija prethodno pokvasi vodom. Ukoliko korisnik pati od lezija ili hemoroida, preporučuje se prethodno podmazivanje (lubrikacija) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem. 
Supozitorija obično dovodi do pokretanja creva u toku nekoliko minuta. Važno je dozvoliti da delovanje bude potpuno.  
Preporučuje se korisniku da zadrži supozitoriju u rektumu što je duže moguće  i pored očiglednog nadražaja, u stanju kretanja pre nego u sedećem ili ležećem položaju.

Eva/qu  supozitorije namenjene su odraslim osobama i ne preporučuju se deci ispod 12 godina. Stavite jednu ili više supozitorija u rektum za svaki tretman. Osećaj delimičnog pražnjenja ili blago pečenje u rektumu ne treba da brine jer brzo nestaje. 

Natrijum bikarbonat, kalijum bitartarat, voda,  polietilenglikol

VEZANI SADRŽAJI

ZAJEDNIČKI NAZIVNIK PROGESTERON

Iako je trudnoća prirodno, fiziološko stanje, u kojem se većina žena osjeća dobro, kako fizički tako i psihički, ima i onih koje nisu te sreće.

Saznajte više

DOBRA PROBAVA - ZDRAVIJE ŽIVLJENJE

Dodatak probavnih enzima koristi se kao pomoć probavi, pri čemu se povećava razina dostupne energije i umanjuje metaboličko opterećenje, a na dulji rok može imati dobar sustavni učinak

Saznajte više

OBNOVA CRIJEVA PUT DO ZDRAVLJA

Mnogo je dokaza da brojne bolesti, naizgled nepovezane s crijevima, proizlaze iz disfunkcije crijeva ili su pod njihovim snažnim utjecajem

Saznajte više