ENTEROSGEL®

10x15 gr; 225 ml

Inovativni crevni adsorbens (enterosorbent) koji vezuje toksine u sistemu organa za varenje i uklanja štetne materije, patogene i alergene iz tela.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Enterosgel je medicinsko sredstvo klase IIa. Enterosgel je inovativni crevni adsorbens (enterosorbent) koji vezuje toksine u sistemu organa za varenje i uklanja štetne materije, patogene i alergene iz tela. Enterosgel je prikladna pomoć pri lečenju akutnog proliva.

Enterosgel se koristi kod dece i odraslih u sledećim stanjima

  • akutni gastroenteritis (proliv povezan sa bolešću) kod odraslih i dece
  • alergijske bolesti sa gastrointestinalnim simptomima kod odraslih i dece
  • sindrom iritabilnog creva sa prolivom (IBS -D).

Odrasli i deca starija od 15 godina: 15 - 22,5 g 3 puta dnevno (15g = 1 supena kašika).
Deca od 7 do 14 godina: 10 g 3 puta dnevno (10 g = 2 čajne kašičice).
Deca u od 1 do 6 godina: 5 g 3 puta dnevno (5 g = 1 čajna kašičica).

Nakon uzimanja popiti dovoljnu količinu tečnosti (200 ml za odrasle i decu iznad 7 godina, 50 - 100 ml za decu od 1 do 6 godina). Uzimanje dovoljno tečnosti takođe je neophodno i kao deo osnovnog lečenja akutnog proliva.
Uzmite 1 - 2 sata pre ili posle obroka, odnosno uzimanja lekova.

Enterosgel može uticati na apsorpciju nekih lekova koji se uzimaju kroz usta. Enterosgel uzimajte 1 - 2 sata pre ili posle uzimanja lekova. Ako uzimate bilo koje lekove, o uzimanju medicinskog sredstva Enterosgel možete se posavetovati sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Atonija creva, neprohodnost creva, nepodnošenje na osnovu prethodne upotrebe.

Trudnoća i dojenje

Enterosgel se može uzimati za vreme trudnoće i dojenja.

Moguće nuspojave

Mučnina, povraćanje, zatvor.

 

Polimetilsiloksan polihidrat – 70%, prečišćena voda – 30%. Enterosgel ne sadrži šećer, zaslađivače, laktozu, gluten, masti, boje, arome i konzervanse.
 

VEZANI SADRŽAJI

OSLOBODIMO SE TOKSINA

Iako se naše telo svakodnevno čisti, s obzirom na količinu štetnih stvari kojima smo izloženi, mala pomoć sa strane nije naodmet

Saznajte više

IRITANTNE PROBAVNE TEGOBE BEZ OČIGLEDNIH UZROKA

Oboleli od sindroma iritabilnog creva često posećuju lekara i uglavnom su nezadovoljni, jer im se nakon ponovljenih pretraga kaže da im nije ništa, a tegobe ne prolaze

Saznajte više

PROBAVA NA UDARU LETA

U slučaju blage ili jake dijareje vredi zlatno pravilo za oporavak: nadoknaditi izgubljenu tečnost, ali nije naodmet imati na umu i pomoćna sredstva koja će ubrzati oporavak

Saznajte više