INOVATIVNI CREVNI ADSORBENS

Enterosgel je oralna suspenzija indikovana za simptomatsko lečenje akutnog proliva i hroničnog proliva povezanog sa sindromom
iritabilnog creva.

Inovativna formulacija

Atkivna supstanca medicinskog proizvoda Enterosgel je organosilicijumov polimerni spoj porozne strukture i konzistencije gela. Zahvaljujući specifičnoj veličini pora deluje kao „pametni sunđer”, tj. selektivno, fizički na svoju površinu veže štetne materije (npr. endotoksini, enterotoksini) i omogućava njihovo uklanjanje stolicom. 

Razna područja delovanja

Terapeutska delotvornost Enterosgela se pokazala u različitim područjima, kao, na primjer, lečenje akutnog proliva i hroničnog proliva povezanog sa sindromom iritabilnog creva.

Siguran

Enterosgel se ne aporbuje u krvotok. Ne apsorbuje „dobre bakterije“ u digestivnom traktu. U potpunosti je siguran za primenu i kod dece starije od jedne godine, trudnica i dojilja.

Hipoalergen

Enterosgel je gel bez boje, ukusa i mirisa. Ne sadrži konzervanse, gluten, šećer, zaslađivače, laktozu, masti, arome, boje. Ne sadrži sastojke biljnog ili životinjskog porekla te je pogodan za vegetarijance i vegane.