ARGEAL ŠAMPON

200ml

Šampon sa glinom protiv masne kose.

Argeal krem šampon je vrlo efikasan kod pojačanog mašćenja kože glave. Kremasta tekstura omogućava nežnu masažu kože glave, čime se obezbeđuje optimalan kontakt aktivnih supstanci i kože glave.
Zahvaljujući kaolinu, Argeal šampon delotvorno apsorbuje višak masnoće koju izlučuje koža glave i na taj način sprečava prekomerno mašćenje kose. Kosa izgleda zdravije i nestaju simptomi umorne, bezživotne kose koja se teško oblikuje.
Argeal šampon možete koristiti svakodnevno. Redovna primena omogućava održavanje smanjenog mašćenja kože glave i daje kosi puniji izgled.

Nanesite šampon na mokru kosu i kožu glave pomoću aplikatora. Rasporedite šampon po celoj kosi i ostavite da deluje 3 minuta. Dobro isperite. Ponovite nanošenje, nežno umasirajte u kožu glave i ponovo dobro isperite.

Isperite u slučaju kontakta s očima.

WATER (AQUA), SODIUM LAURETH SULFATE, KAOLIN, GLYCOL PALMITATE, CETEARYL ALCOHOL, HECTORITE, BENZOIC ACID, CITRIC ACID, COCAMIDE MEA, DMDM HYDANTOIN , FRAGRANCE (PARFUM), GLYCOL DISTEARATE, LAURETH-10, METHYLISOTHIAZOLINONE, SERENOA SERRULATA FRUIT EXTRACT, SODIUM CETEARYL SULFATE, SODIUM LAURYL SULFATE.  

Dvostruko djelovanje: odmašćuje kosu i povećava volumen i gipkost.

Djelotvornost potvrđena od strane korisnika:
- Vidljiva i trenutačna učinkovitost 84%.
- Povećan volumen i gipkost kose: 80%.

* Ispitivanje provedeno na 38 ispitanika s masnom kosom. Šampon se primjenivao svaki drugi dan tijekom mjesec dana.

Baš kao i suha kosa, masna kosa predstavlja problem ženama diljem svijeta.
Masna kosa nastaje radi pojačanog lučenja sebuma na vlasištu, a za njega su zadužene žlijezde na korijenu kose. Njihova svrha je da hidratiziraju to područje i čine ga vodootpornim. Uz to, te žlijezde olakšavaju hlađenje putem znojenja, jer drže znoj blizu kože. Kod ljudi s masnom kosom, navedene žlijezde luče previše ulja. Zanimljivo je da se masna kosa i masna koža obično pojavljuju u paru.
Ako imate masnu kosu, često dodirivanje vlasišta i ostatka kose samo će pogoršati situaciju, stoga se probajte suzdržati od toga.
Neki tipovi kose skloniji su mašćenju od drugih. Kovrčavu kosu, primjerice, karakteriziraju masni korijeni te suhi i beživotni vrhovi. No upravo kovrče su te koje sprječavaju da se masnoća na vlasištu raširi po ostatku kose.
Najčešća pogreška koju nikako ne smijete raditi ukoliko se želite riješiti masne kose je pretjerano pranje. Često pranje kose potiče proizvodnju prirodnih ulja na vlasištu. To znači da morate naviknuti kosu da pričeka malo dulje na ponovno pranje.
Svaka aktivnost koja potiče ulje da se iz žlijezda raširi po ostatku kose učinit će vašu kosu masnijom. Zato svakako izbjegavajte često dodirivanje kose i pretjerano oblikovanje.
Masna kosa ima i svoje dobre strane. Ulje sprječava gubitak vlažnosti na vlasištu te lomljenje vlasi, što je posebno važno za žene koje često boje kosu.

VEZANI SADRŽAJI

WELLNESS ZA UMORNU KOSU

Imate problema s kosom i vlasištem? Logično, jer vaša je kosa živa i sudjeluje u svakodnevnom životu, neprestano se nalazeći na udaru štetnih utjecaja. Ona trpi i reagira kao i vi na umor, stres, nepravilnu prehranu

Saznajte više

DUCRAY - DERMATOLOŠKA INOVACIJA OD 1930.

U svijetu dermokozmetike Ducray dermatološki laboratoriji danas sudjeluju s više od 60 proizvoda za njegu kože i kose te nude rješenja za različita dermatološka stanja i bolesti

Saznajte više

PRVI SIMPTOMI NA TJEMENU

Seborejički dermatitis uglavnom zahvaća tjeme i lice, pa nerijetko utječe na emocionalno stanje oboljelih

Saznajte više