Učešće Oktal Pharme na FASUS-u

Oktal Pharma je i ovog puta uzela učešća na XXXI farmaceutskom događaju FASUS, koji je održan 30. novembra 2018. godine u Beogradu

U okviru programa je, na naše veliko zadovoljstvo, održano predavanje pod nazivom „Zdrav razvoj dece – uloga vitamina K1 i D3 i nove preporuke za njihovu primenu“, čiji je autor dr. Nevenka Raketić (pedijatrijska ordinacija Raketić). Na predavanju je bilo reči o najnovijim preporukama primene ovih važnih vitamina, a posebno je istaknuta važnost primene vitamina K1 i D3 u ranom razvoju prevremeno rođene dece i novorođenčadi na prirodnoj ili mešovitoj ishrani za prevenciju razvoja rahitisa i kasne hemoragijske bolesti.

Osim uvodnog predavanja, brojni posetioci FASUS-a imali su prilike da se na štandu Oktal Pharme uvere u jednostavnu primenu Vitamil-a, čije inovativne twisst-off kapsule sadrže dnevnu dozu vitamina neophodnih kako novorođenčadi, tako i bebama u razvojnom dobu nakon trećeg meseca. Osim sa Vitamilom, posetiocima su predstavljeni i drugi preparati namenjeni dečjoj populaciji kao što je Bio-Kult Infantis i Sinomarin babies.

U ponudi Oktal Pharme se od skoro nalazi i novi preparat, koji se koristi za terapiju bola kod ukočenosti i bila u mišićima - Deep Heat. Osim inovativnog i atraktivnog pakovanja, posetioci su mogli na štandu Oktal Pharme da se uvere u delotvornost ovog preparata, čije dejstvo počinje skoro trenutno, a doprinosi povećanju cirkulacije na zahvaćenom delu.