Snagom morskih algi protiv alergije

U organizaciji Oktal Pharme, ekskluzivnog zastupnika grčke farmaceutske kompanije Gerolymatos Internacional i njihovog poznatog brenda Sinomarin®, organizovan je stručni skup na kome je predstavljen novi proizvod iz linije - Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief, namenjen terapiji alergijskog rinitisa

U samom centru Beograda, u nesvakidašnjem prostoru centra Beton Sale, održan je stručni skup za lekare, specijaliste otorinolaringologe, pedijatre i alergologe, na kome je predstavljen Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief sa AlgomerTM kompleksom i dekspantenolom.

U sklopu predavanjana na temu “Novine u lečenju alergijskih oboljenja gornjih disajnih puteva”, prof. dr. Branimir Nestorović i ass. dr. sci. med. Katarina Milošević iz Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, izdvojili su alergijski rinitis kao zdravstveni problem modernog doba s obzirom da simptome ima oko 40% populacije i ujedno svojim kolegama približili Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief, inovativno rešenje u terapiji nazalnih simptoma koji su u vezi sa sezonskim ili hroničnim rinitisom.

Prof. Dr Branimir Nestorović je ukazao na prednosti ublažavanja nazalnih simptoma povezanih sa sezonskim ili hroničnim alergijskim rinitisom upotrebom 100 % prirodnog spreja Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief te istaknuli da:

  • ublažava simptome alergijskog rinitisa, uključujući začepljenost, pritisak u sinusima, curenje iz nosa i kijanje,
  • pomaže u smanjenju upale nosne sluznice,
  • ublažava lokalnu nadraženost i umiruje nosnu sluznicu,
  • čisti nosne šupljine i eliminiše alergene,
  • pomaže u sprečavanju sekundarnih ORL infekcija i komplikacija,
  • vlaži nosnu sluznicu i ublažava suvoću u nosu.