Simpozijum o HPV infekcijama i udruženim bolestima: Papilocare vaginalni gel u lečenju HPV infekcija

Papilocare vaginalni gel predstavljen stručnoj javnosti kroz predavanje u sklopu simpozijuma o HPV infekcijama i udruženim bolestima

U organizaciji Makedonskog Udruženja za humani papiloma virus, u Strugi je od 25. do 27. novembra 2022. održan simpozijum pod nazivom „HPV infekcija i udružene bolesti“, kojem je prisustvalo oko 100 ginekologa iz Srbije i Severne Makedonije.
 
Oktal Pharma je u sklopu simpozijuma predstavila proizvod Papilocare vaginalni gel kroz stručno predavanje na temu „Normalizacija HPV zavisnih lezija grlića materice i klirens visokorizičnih tipova HPV-a imunomodulatorima“.
 
Predavanje je održao prof. dr Aljoša Mandić sa Instituta za onkologiju Vojvodine u kom je istakao da lečenje HPV infekcije, Papilocare vaginalnim gelom, dovodi do bržeg nestajanja virusa i smanjenja intraepitalnih lezija grlića materice. Ujedno je predstavio i sva najnovija randomizirana istraživanja iz 2021. godine koja su potvrdila pozitivan efekat Papilocare vaginalnog gela na obnavljanje i reepitelizaciju sluznice cerviksa kao i uspostavljanje fiziološke flore vagine.
 
Svi učesnici imali su priliku da vide i primere iz prakse prof. dr Aljoše Mandića, gde se jasno vide razlike pre i posle upotrebe Papilocare vaginalnog gela.