Predstavljena najnovija saznanja u primeni inositola

U organizaciji Oktal Pharme i uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mera, u Nišu je za farmaceute i specijaliste ginekologe održano akreditivano predavanje na temu primene inozitola u korekciji metaboličkih poremećaja sindroma policističnih jajnika

Dana 8. oktobra 2020., u hotelu Aleksandar u Nišu, Prof. dr Dušan Đurić je prisutnima istako važnost primene inozitola u terapiji metaboličkog sindroma i aktivacije drugog glasnika insulina te skrenuo pažnju da se sindrom policističnih jajnika (PCOs) ne može posmatrati izolovano od metaboličkog sindroma. Ujedno je bilo reči i o ulozi farmaceuta u izboru najboljeg inozitola sa aspekta farmakokinetike.
 
Nakon predavanja se razvila vrlo lepa diskusija i međusobno su razmenjena iskustva u primeni inozitola. Kao najvažniji se izdvojio zaključak da je Chirofol 500 preparat koji doprinosi značajnom poboljšanju odgovora na insulin i povećanju stope trudnoće uz najviši bezbednosni profil te da se može koristiti tokom čitave trudnoće u zaštiti od gestacijskog dijabetesa.