Predstavljen novi proizvod iz linije Zona vital - Ferrosorb kapsule

Ferrosorb kapsule su dijetetski suplement namenjen prevenciji i lečenju anemije, koji nam stiže od švedskog proizvođača Probi AB, lidera u oblasti ispitivanja i primene probiotskih proizvoda

Inovativnost Ferrosorba se ogleda u tome što kombinuje probiotsku kulturu Lactobacillus plantarum 299v sa gvožđe fumaratom, C vitaminom i folnom kiselinom. Ova posebna kombinacija sastojaka dovodi do poboljšane apsorpcije gvožđa na potpuno prirodan način.
 
Na predstavljanju novog proizvoda govorili su naši eminentni stručnjaci, ass.dr Vladislava Đurašinović, hematolog iz Kliničkog centra Srbije i prof.dr Srđan Pešić, klinički farmakolog sa Medicinskog fakulteta u Nišu. Kroz dva sjajna predavanja slušaoci su mogli da se upoznaju sa značajem i patofiziološkim mehanizmima nastanka deficita gvožđa i anemije, kao i da čuju koliko je veliki značaj zdrave mikrobiote creva u apsorpciji gvožđa i šta sve možemo učiniti da apsorptivnu sposobnost creva poboljšamo. Jer, nije dovoljno da gvožđe samo unesemo u organizam, već je potrebno i da ga organizam preuzme.
 
Među slušaocima najviše je bilo lekara opšte medicine, ginekologa i farmaceuta jer je Ferrosorb namenjen širokoj populaciji, među kojoj veliki broj osoba ima povećane potrebe za gvožđem, na primer žene u reproduktivnom periodu, sportisti i radno aktivno stanovništvo koje se izlaže većim naporima, pacijenti koji se neadekvatno hrane, deca, adolescenti itd.
 
Veliko nam je zadovoljstvo što uspešnim lansiranjem još jednog proizvoda Oktal Pharma nastavlja s realizacijom svog cilja da obezbedi i svima učini dostupnim inovativne, kvalitetne i efikasne proizvode.