Predstavljen novi proizvod - Eau Thermale Avène Cleanance Comedomed koncentrat

Na ovogodišnjim 21. Beogradskim dermatološkim danima, održanim u Sava Centru, prisutnima je predstavljen nov proizvod iz asortimana Pierre Fabre dermokozmetike – Eau Thermale Avène Cleanance Comedomed koncentrat

Simpozijumu je prisustvovalo preko 120 dermatologa, koje je prof. dr Lidija Kandolf Sekulović sa Vojno Medicinske Akademije podsetila na sve modalitete u terapiji akni kroz predavanje na temu „Acne vulgaris: Kako postići cilj u lečenju“ i upoznala prisutne sa novim mehanizmom, komedo-switch, odgovornim za nastanak mikrokomedona, koji predstavljaju početnu fazu u nastanku akni.

Profesor dr Željko Mijušković, takođe s Vojno Medicinske Akademije, u svom izlaganju je ukazao na neophodnost upotrebe dermokozmetičkih preparata kako bi se smanjile neželjene reakcije terapije akni. Ujedno je na primerima iz svoje prakse prikazao efikasnost Eau Thermale Avène Cleananace Comedomed koncentrata već nakon 15 dana.

Nešto više o terminu komedo-swich, koji je definisao prof. Saurat, dugogodišnji saradnik Laboratorija Pierre Fabre, i Eau Thermale Avène Cleanance Comedomed koncentratu ispričala je dr Stanislava Jović, brend menadžer za Pierre Fabre dermokozmetiku, sa kratkim osvrtom na kliničke studije kojima je dokazana efikasnost samog preparata.

Eau Thermale Avène Cleanance Comedomed koncentrat deluje upravo na mikrokomedon, početni stadijum komedona redukujući nepravilnosti na koži sa vidljivim rezultatima već nakon 7 dana primene. Ovo je omogućeno zahvaljujući novom, patentiranom, biljnom aktivnom sastojku Comedoclastinu, koji deluje na mikrokomedone, i neizostavnu Avène termalnu izvorsku vodu u visokom procentu, koja ima umirujuće i antiiritacijsko dejstvo, čime se postiže savršena ravnoteža između visoke efikasnosti i odlične tolerancije na koži.