Novine u terapiji PCOS sindroma

Na 6. beogradskom Masterclassu predstavljen Chirodiab u terapiji PCOS-a i metaboličkog poremećaja

U Beogradu se tradicionalno održao četvrti po redu internacionalni simpozijum, odnosno šesti po redu beogradski Masterclass u organizaciji Srpskog društva za reproduktivnu endokrinologiju na kojem su predstavljene novine u terapiji PCOS sindroma.
 
Na Masterclass-u je učestvovalo preko 50 endokrinologa iz zemlje i inostranstva, koji su kroz interaktivnu komunikaciju sa predavačima rešavali stručne nedoumice  iz svakodnevne kliničke prakse na temu PCOS-a, insulinske rezistencije, gestacijskog dijabetesa i dismetaboličkih poremećaja.
 
Prof. Dr Đuro Macut je prisutnim endokrinolozima iz Srbije i regiona predstavio novi dodatak ishrani Chirodiab kao novinu u terapiji pacijentkinja sa PCOS-om, pacijenata u stanjima pre-dijabetesa i dijabetesa te pacijenata sa mikro i makro vaskularnim komplikacijama kod kojih se može javiti i gojaznost, hiperlipidemija ili povišen krvni pritisak.
 
Akcenat je stavljen na jedinstveni sastav Chirodiaba, u okviru kojeg se pored D-chiro-inozitola, folne kiseline, vitamina D3 i mangana nalaze i dva soja probiotika koji obezbeđuju zdravu crevnu mikrobiotu, kao i na sve aktuelne studije D-chiro-inozitola.
 
Prof. Dr Đuro Macut je zaključio da je neophodno podići svest stručne javnosti o važnosti adekvatne suplementacije i unosa D-chiro-inozitola kod ovakvih pacijenata.