Intense Protect SPF 50+ - novitet u Eau Thermale Avène liniji za zaštitu od sunca

S proizvodom Intense protect 50+ fotozaštita je po prvi put proširena dalje od UVB i UVA zraka, a sve kako bi se pokrio i za kožu opasan visokoenergetski vidljivi deo plave svetlosti

Nakon dugo godina istraživanja i razvoja, u laboratorijama Pierre Fabre nastao je TriAsorB™, prvi biomimetički filter za zaštitu od sunca koji oponaša prirodnu fotozaštitnu sposobnost melanina, ujedno štiti ćelije od oštećenja DNK i 100 % je fotostabilan.
 
Pored ovog filtera, koji pokazuje veoma širok spektar zaštite protiv UVA i UVB zraka te visokoenergetske plave svetlosti (HEV Blue light), preparat sadrži još tri zaštitna filtera: Tinosorb S, Uvinul T150 i Uvinul A+. Sa još nižom koncentracijom zaštitnih filtera, Intense protect 50+ je i dalje veoma siguran - pokazuje visoku kožnu i okularnu podnošljivost koja je dokazana pod dermatološkom, pedijatrijskom i oftalmološkom kontrolom. Ujedno ima i manji uticaj na okolinu, filteri nisu ekotoksični i nemaju uticaj na korale, fitoplankton i zooplankton.
 
Veoma efikasno štiti sve tipove osetljivije kože – kožu beba, dece, trudnica, onkoloških pacijenata, pacijenata nakon onkološke terapije, kožu sa ožiljcima, tetovaže, kožu kod koje je oštećena kožna barijera itd. Takođe štiti kožu u tropskim predelima, na visokim nadmorskim visinama i svim ostalim uslovima intenzivne izloženosti suncu.