Enterosgel - detoksikacija organizma i putovanje bez stomačnih tegoba

Za uspešnu detoksikaciju organizmu je potrebna pomoć. Ne možemo da vratimo sat unazad i pomladimo svoje telo, ali možemo naučiti kako da se odbranimo od 3000 različitih hemijskih supstanci iz našeg okruženja kojima smo svakodnevno izloženi. Nemojte dopustiti da vam putna dijareja, trovanje hranom ili alkoholom upropasti letovanje

Eneterosgel - detoksikacija organizma 

Odgovor modernog stila života na ova opterećenja zove se detoksikacija – čišćenje organizma. Neredovna i loša ishrana, nezdrave materije koje unosimo (različiti konzervansi, emulgatori, nezdravi šećeri i masnoće) posebno opterećuju naš probavni sistem. Organizam ima sopstveni mehanizam čišćenja i oslobađanja od neželjenog viška materija, a to su naši bubrezi, jetra i koža. S obzirom na količinu štetnih materija kojima smo izloženi, telu je potrebna mala pomoć. Odgovor je ENTEROSGEL , inovativni crevni adsorbens koji u sistemu organa za varenje za sebe vezuje toksine, štetne materije, patogene i alergene i efikasno ih uklanja iz organizma. Siguran je za primenu i kod dece, trudnica i dojilja.

Prijatno letovanje bez stomačnih tegoba

Nova sredina, hrana i začini, opuštena atmosfera uz veće količine hrane, alkoholnih pića i vrućinu, kao i moguća intoksikacija hranom ili alkoholom mogu dovesti do vrlo neugodnih probavnih tegoba. U tom slučaju može vam pomoći Enterosgel® , inovativni crevni adsorbens, koji u digestivnom sistemu na sebe vezuje toksine, štetne materije, patogene i alergene i efikasno ih uklanja iz organizma. Siguran je za primjenu i kod dece, trudnica i dojilja.

Putni proliv (dijareja) obično prolazi bez posebnih komplikacija, a najbrži način da ga dobijete je konzumacija hrane i pića. U većini evropskih zemalja ova putnička nevolja neće vas zadesiti, ali, otisnete li se malo dalje od obala starog kontinenta, slika se bitno menja, jer je klima bitno drugačija, većinom puno toplija, higijenski standardi nešto lošiji, a voda nema isti sastav i stepen čistoće kao kod nas. Osim hrane i vode, još nekoliko faktora može doprineti razvoju ove neugodne bolesti, kao na primer: · nakupljeni stres pre samog putovanja ili takozvana putna groznica koja se ispoljava i kroz meku stolicu · promena klime · razlika u vremenskim zonama. Putni proliv možete dobiti tokom samog putovanja, što je sigurno najgora varijanta, ili odmah posle povratka s puta. Posledice konzumiranja nove, egzotične hrane ili lokalnih napitaka mogu uslediti već posle nekoliko sati ili tek posle nekoliko dana. Pitka voda i inače sadrži bakterije koje mogu biti uzrok dijareje, ali naše telo je naviknuto na domaće bakterije i ne prepoznaje ih kao neprijateljske, što nije slučaj sa novim, egzotičnim bakterijama sa kojima se srećemo na nekom drugom kontinentu.

Kako biste umanjili rizik oboljevanja od putne dijareje preporučuje se: izbegavanje  pijenja vode iz vodovoda, konzumacija leda, salata, sirovog povrća, neoljuštenog voća i termički neobrađenog mesa, kao i sladoleda, zatim jela sa sirovim jajima ili majonezom. Napitke treba piti samo iz kupovnih fabrički zatvorenih boca ili limenki. Vodu koju kupite i pijete iz boce nastojte popiti što pre, jer ni ta voda nije sterilisana, nego sadrži određeni broj mikroorganizama, koji se na toploti mogu razmnožavati i u boci. Pazite i ako pijete čaj i uverite se da je voda prokuvana, a ne samo zagriejana.

Putna dijareja počinje naglo, a simptomi koji na to upućuju su razređena stolica, i to češće od tri puta dnevno. U slučaju težeg proliva može se pojaviti i povraćanje, bolovi u stomaku, visoka temperatura i krvi ili sluz u stolici. Oboleli se oseća slabo, bez energije i apsolutno nezainteresovan za obilazak kulturnih i istorijskih znamenitosti zemlje koju posećuje. Loše telesno stanje je posljedica dehidratacije to jest gubitka tečnosti i elektrolita. Za oporavak u slučaju pojave putne dijareje važi zlatno pravilo: nadoknaditi izgubljenu tečnost (rehidratacija). Blaži slučajevi se ne tretiraju ili se leče nekim od preparata koji se mogu dobiti bez recepta. Jedan od njih je i Enterosgel® , vrlo prikladno pomoćno sredstvo za lečenje akutnog proliva koji će zbrinuti većinu mogućih uzroka. Enterosgel® je inovativni crevni adsorbens (enterosorbent) koji deluje u probavnom suistemu u kojem na sebe vezuje toksine, štetne materije, patogene i alergene i  uklanja ih iz organizma. Siguran je za primenu i kod dece, trudnica i dojilja. Dostupan je u pakovanju od 225 g  pakovanju od 10 kesica po 15g. 

https://www.oktal-pharma.rs/sr/zastupstva/enterosgel