Edukativni skup na temu insulinske rezistencije i endometrioze

U organizaciji Oktal Pharme, u Novom Sadu je održan stručni skup za ginekologe i endokrinologe na temu insulinske rezistencije i endometrioze, koji je podstakao sudionike na živu diskusiju i razmenu iskustva iz svakodnevne prakse

Predavanje o sindromu policističnih jajnika i insulinskoj rezistenciji održao je prof. dr Artur Bjelica, eminentni stručnjak iz ove oblasti. Kroz temu je istaknuo primenu Chirofola 500, dodatka prehrani na bazi D-chiro-inozitola (aktivnog oblika mioinozitola) u terapiji insulinske rezistencije, gojaznosti i gestacionog dijabetesa, kao i ostalih njegovih sastojaka (mangana, folne kiseline i vitamina B12).
 
O sve zastupljenijem problemu među ženskom populacijom - endometriozi, kao i šta sve može da bude pomoć u lečenju pomenutog oboljenja, predstavila je prof. dr Aleksandra Trninić Pjević. Kao jedini prirodni tretman, predstavila je dijetetski suplement Lekolid, čija primena u terapiji endometrioze omogućava smanjenje bola i progresije bolesti te sprečavanje recidiva, a sve to bez remećenja hormonskog statusa. Preparat je potpuno prirodan, bez neželjenih efekata i komplikacija.