Edukativni simpozijum Masterclass

U organizaciji srpskog društva za reproduktivnu endokrinologiju, u Beogradu održan treći Masterclass iz oblasti kliničke endokrinologije, dijabetesa i bolesti metabolizma

Simpozijum je pratilo 170 učesnika, endokrinologa i ginekologa iz Srbije, BiH i Severne Makedonije, koji su, u kongresnoj sali ili online, imali priliku slušati predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti reproduktivne endokrinologije - iz Srbije, Italije, Španije, Grčke,Turske, Severne Makedonije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.
 
Stručnjaci su se posebno osvrnuli na gojaznosti i njezin uticaj na reprodukciju te na dijagnozu i terapiju amenoreje. Razmatrani su i terapijski pristup PCOS-u, personalizovana terapija akromegalije i terapija DM2.
 
Na satelitskom simpozijumu Oktal Pharme, endokrinoglog dr Goran Cvijović je prikazao slučajeve metaboličkih efekata primene terapije Chirofol 500 iz svoje prakse.  Na izložbenom prostoru Oktal Pharme učesnici su imali priliku informisati se o proizvodima vezanim uz temu simpozijuma – Chirofol 500 i Lekolid, kao i o Bio-Kult proizvodima.