Cutalgan umirujući sprej - novi proizvod u zastupničkom programu

Na tržištu Srbije od decembra meseca u apotekama je dostupan nov proizvod iz linije A-Derma - Cutalgan umirujući sprej

Ovaj proizvod predstavlja inovaciju na tržištu i jedini je preparat u vidu spreja koji se koristi za ublažavanje neugodnih senzacija na koži. A-Derma i ovog puta koristi isključivo prirodne organske aktivne sastojke - ekstrakt Peruanske lijane, poznatije kao mačija kandža, i nezaobilazni ekstrakt izdanka Rhealba zobi. Preparat sadrži 98 posto sastojaka prirodnog porekla, ima trenutni i dugotrajni efekat hlađenja, bez parfema je, alkohola, silikona i mineralnih ulja.

Studije iz 2017. godine su pokazale da jedan od tri pacijenta oseća bol na koži nakon dermatoloških ili estetskih intervencija, i jedan do dva pacijenta koji boluju od različitih dermatoza kao što su Herpes zoster, psorijaza, ekcemi, rozacea itd.

Cutalgan umirujući sprej ublažava neugodne senzacije na koži tako što Peruanska lijana deluje direktno na receptore za bol na nervnim završecima, a izdanak Rhealba zobi preko flavonoida deluje na zaustavljanje zapaljenskog  procesa i na taj način indirektno sprečava bol.
Cutalgan ultraumirujući sprej se može koristiti kod novorođenčadi, dece i odraslih. Moguća je primena i na otvorenim ranama - naprskati bolno mesto sa 20 centimetara razdaljine, a ako je potrebno može se i utrljati. U slučaju da se rana nalazi u predelu oko očiju, proizvod naneti prvo na ruke pa nakon toga razmazati na bolno mesto. Može se koristiti do šest puta u toku dana.