Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Proizvodi koji rešavaju problem suve kože s pojavom ljuspi ili zadebljanja

Hiperkeratozne promene kože su stanja koja karakteriše zadebljanje površinskog orožalog sloja i najčešće su nasledna, ali se kao kožna promena mogu javiti i kod nekih kožnih bolesti kao što je psorijaza. Dermatološke laboratorije Avène osmislile su proizvode koji pomažu kod problema zadebljanja kože kao što žuljevi i zadebljanja, suva i hrapava koža laktova i tabana, keratosis pilaris ili guščija koža, kao i psorijaza vlasišta. Dejstvo ovih proizvoda, Akerat kreme i Akerat S kreme, zasniva se na delovanju keratolitika koji odstranjuje ljuspe, uree koja ovlažuje i omekšava kožu, kao i termalne vode Avène koja smiruje iritaciju kože.

 ---------------------------------------------------

10-AKERAT-10_creme_200ml.png

AKERAT  Krema za telo 

 AKTIVNI SASTOJCI

 Avène termalna voda 47%, urea 10%, salicilna kiselina 1,5%, mlečna kiselina 1%

SVOJSTVA

Akerat krema za telo namenjena je nezi suve kože sklone hiperkeratozi, odnosno kad postoje hronične, preterano tvrde pločaste naslage na koži i kožna zadebljanja na delovima tela kao što su pete, laktovi, kolena, kod tvrdokornih žuljeva i natisaka. Od urođenih stanja indikacija za primenu je i najblaži oblik hiperkeratoze - keratosis pilaris ili tzv. guščija koža sa hrapavom kožom na spoljnim stranama nadlaktica, bedara, a ponekad i glutalne regije. Specifičnost Akerat kreme za telo je u tome što ona sadrži ureu kao ovlaživač i keratolitike, salicilnu i mlečnu kiselinu, koje rešavaju problem ljuspi i kožnih zadebljanja.    
          
PRIMENA

Krema se nanosi 2 puta dnevno na celo telo kod osoba sa suvom ljuspastom kožom.  Korišćenje preparata u okluziji poboljšava efikasnost.

MERE OPREZA

Ne nanositi na kožu dece mlađe od 3 godine. Ne nanositi na oštećena područja kože (rane, infekcija...)

Sadržaj:

200ml

 

10-AKERAT 30_cremeZONE_100ml.jpg

 

Akerat S krema za lokalizovana područja 

AKTIVNI SASTOJCI

Avène termalna voda 39%, urea 30%, salicilna kiselina 2%, mlečna kiselina 1%

SVOJSTVA

Proizvodi linije Akerat namenjeni su nezi suve kože sklone hiperkeratozi i pojavi ljuspanja. Specifičnost Akerat S kreme za lokalizovana područja  je u tome što ona sadrži ureu kao ovlaživač i keratolitike, salicilnu i mlečnu kiselinu, a primenjuje se kod lokalizovanih i težih promena kože kao što su hronična zadebljanja kože, palmoplantarna keratodermija, lihenifikacija,  psorijaza kože i kože glave. Akerat S krema za lokalizovana područja može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s lokalnom medicinskom terapijom i Akerat kremom za telo.      
        
PRIMENA

Krema se nanosi 1 do  2 puta dnevno na lokalizovana područja tela.
Kod psorijaze kože glave proizvod se ostavlja jedan sat u okluziji ili preko noći posle čega se kosa ispere šamponom - 1 put dnevno do nestanka ljuspi u koži glave. 
Korišćenje preparata u okluziji poboljšava njegovu delotvornost.

MERE OPREZA

Ne nanositi na kožu dece mlađe od 3 godine.
Ne nanositi na oštećena područja kože (rane, infekcija...)

Sadržaj

100ml

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica