Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Multi-Gyn® Liquigel

Multi-Gyn® Liquigel

Vaginalni lubrikant za direktno suzbijanje vaginalne suvoće - prirodan odgovor na intimna pitanja

PRE SVAKE UPOTREBE MULTI-GYN liquiGELA PAŽLJIVO PROČITAJTE KOMPLETNO UPUTSTVO I SAČUVAJTE GA.

Multi-Gyn Liquigel – leči i sprečava vaginalnu suvoću

 • Trenutno suzbija suvoću vagine i stimuliše prirodno vlaženje
 • Sprečava iritaciju i dovodi tkivo vagine u optimalno stanje
 • Nadoknađuje i podržava prirodno vaginalno vlaženje
 • Prirodan i bezbedan, štiti vaginalnu floru

Kako Multi-Gyn Liquigel deluje

Multi-Gyn Liquigel pruža trenutno olakšanje kod vaginalne suvoće. Dovodi tkivo vagine u optimalno stanje i stimuliše njeno prirodno vlaženje.

Osnova Multi-Gyn Liquigel-a je patentirani 2QR-kompleks. Ova prirodna supstanca, biljnog porekla, sastoji se od bioaktivnih polisaharida. Ima jedinstveno svojstvo da neutrališe štetne mikroorganizme na neškodljiv i efikasan način.

Takođe je pogodan kao pomoćno sredstvo u toku prirodnog procesa zalečenja oštećenog tkiva u intimnoj zoni.

Multi-Gyn Liquigel stimuliše vlaženje vagine što doprinosi olakšanju tegoba i štiti od vaginalne suvoće i iritacije. Pomaže sopstvenom telesnom procesu vlaženja u cilju postizanja prirodne ravnoteže i ne utiče na vaginalnu floru. Sa poboljšanjim vlaženjem tkivo vagine se oporavlja i vraća se prirodna elastičnost i funkcija. †Multi-Gyn Liquigel stvara bio-adhezivni film preko sluzokože i time obezbeđuje dugotrajno vlaženje i održavanje zdrave vaginalne flore. U toku seksulanog odnosa nadoknađuje i pomaže prirodno vlaženje vagine.

Redovna primena Multi-Gyn Liquigel–a smanjuje iritaciju† i doprinosi optimalnom stanju vagine.

Sastav je prirodan, bezbedan i blag, jer se ne bazira na toksičnim ili štetnim sastojcima, tako da nema negativnih neželjenih dejstava.

Multi-Gyn Liquigel nije hormonska terapija, a zahvaljujući svom jedinstvenom mehanizmu delovanja, registrovan je kao medicinsko sredstvo klase IIa.

Indikacije

 • Vaginalna suvoća u toku i posle menopauze.
 • Vaginalna suvoća uzrokovana hormonskim promenama, lekovima i stresom.
 • Vaginalna suvoća u toku seksualnog odnosa.
 • Vaginalna atrofija, iritacija i/ili nelagodnost.

Uputstvo za primenu

 • U slučajevima vaginalne suvoće nanesite Multi-Gyn Liquigel u dovoljnoj količini, najmanje jednom dnevno ili uvek kada osetite potrebu.
 • Za sprečavanje vaginalne suvoće i iritacije koja potiče od vaginalne suvoće, nanesite dovoljnu količinu Multi-Gyn Liquigela, dva puta dnevno, u trajanju† od najmanje 5 dana.
 • Za stimulisanje prirodnog vlaženja vagine nanesite Multi-Gyn Liquigel, svakodnevno, pre odlaska na spavanje.

Gel ne ostavlja mrlje na vešu. Neškodljiv je, blag i pruža trenutno olakšanje kod vaginalne suvoće, iritacija i svraba.

Multi-Gyn Liquigel ne bi trebalo upotrebljavati duže od 30 dana, bez prekida, da bi se vaginalna flora sama regulisala, bez pomoći drugog sredstva.

NAČIN UPOTREBE

 • Spoljna primena

U slučaju suvoće u spoljnoj †intimnoj regiji (vulva) Multi-Gyn Liquigel možete naneti prstom (prethodno uvek dobro operite ruke).†

1.†Skinite zatvarač sa tube.

Spoljašnjom stranom zatvarača probušite foliju na tubi pre prve upotrebe.

2.†Tubu držite u jednoj ruci, a kažiprst druge ruke približite tubi kako je prikazano na slici.

Lagano stisnite tubu i pritiskajte sve dok ne istisnete dovoljnu količinu gela na prst, kao što je prikazano na slici.

3.†Količina istisnutog gela na kažiprstu treba da bude barem veličine vrha prsta (2 ml).
4.†Nanesite gel na spoljašnji deo intimne regije.

 • Unutrašnja primena

Može se koristiti specijalni aplikator, koji se nalazi u kutiji i koji možete zvrtanjem staviti na tubu. Posle upotrebe aplikator možete ostaviti na tubi, isprati ga toplom vodom i zatim staviti zatvarač na njega. Ako gel nanosite prstom, dobro operite ruke i na kažiprst istisnite barem količinu koja odgovara veličini vrha kažiprsta, a prst zatim uvucite u vaginu.†

1.†Skinite zatvarač sa tube.

Spoljašnjom stranom zatvarača probušite foliju na tubi pre prve upotrebe.

2.†Na tubu zavrnite specijalni aplikator koji se nalazi u kutiji.
3.†Skinite mali zatvarač sa aplikatora.
4.†Tubu držite jednom rukom i polako je pritiskajte dok gel ne počne da izlazi iz aplikatora. Tada ste sigurni da je aplikator napunjen gelom i spreman za upotrebu. Laganim pritiskanjem tube proverite kolika količina gela izlazi iz aplikatora. Potrebna vam je količina koja odgovara barem veličini vrha prsta (2 ml).
5.†Aplikator koji je pričvršćen za tubu stavite u vaginu kako je prikazano na slici. Vagina je duga 7-8 cm, što odgovara dužini kažiprsta žene. Aplikator je otprilike iste dužine kao i kažiprst tako da ne može da povredi cerviks (grlić materice).†
6.†Lagano pritisnite tubu. Potrebna vam je količina koja odgovara veličini vrha prsta iako ne postoje ograničenja u pogledu količine niti je opasno ukoliko istiniste veću količinu gela.
7.†Posle upotrebe aplikator možete ostaviti na tubi i isprati toplom vodom.
8.†Stavite čep na aplikator.

Napomena

Multi-Gyn Liquigel je aktivni proizvod namenjen vlaženju intimne regije, kondicioniranju i stimulisanju prirodne vlažnosti tkiva. Kao aktivni proizvod, Multi-Gyn Liquigel može izazvati, posle primene, osećaj toplote i peckanja. Ovo je potpuno normalno i nestaće za nekoliko minuta.

Sastav

Multi-Gyn Liquigel sadrži preko 25 % 2QR kompleksa. Ostale komponente su: biljni glicerin, prirodno sredstvo za zgušnjavanje, ksantan guma i prirodni regulator (osmoregulator) ćelijske tečnosti, betain.

Multi-Gyn Liquigel ne sadrži konzervanse, hormone, silikone, sastojke životinjskog porekla, štetne hemijske supstance ili parfeme i potpuno je neškodljiv. Nije mastan, ne ostavlja fleke i rastvara† se u vodi. Ne utiče na† tampone i kondome.

Aktivni sastojci†: unakrsni polimer galaktoarabinana i poliglukuronske kiseline*, glicerin, betain, ksantan guma.

* 2QR, patentirani bio-aktivni polisaharidi. www.2QR.com

Alergije na sastojke Multi-Gyn Liquigel-a su veoma retke. Savetuje se, u slučaju poznate alergije na biljne sastojke, proba sa malom količinom gela na unutrašnjoj strani podlaktice.

Ukoliko se pojavi crvenilo ili† svrab, ne treba primeniti Multi-Gyn Liquigel.

Neželjena dejstva

Multi-Gyn Liquigel nema poznatih neželjenih dejstava. Sastav je bezbedan i prirodan. Multi-Gyn Liquigel nije sredstvo za kontracepciju i ne sadrži spermicide. Međutim, uticaj na aktivnost spermatozoida nije ispitan.

Interakcije sa lekovima

Nema interakcija Multi-Gyn Liquigel-a sa lekovima.

Trudnoća i dojenje

Nema poznatih kontraindikacija za primenu Multi-Gyn Liquigel-a u toku trudnoće i dojenja.

Čuvanje

Preporučuje se čuvanje između 10oC† i† 25oC (sobna temperature).

Opšte informacije

Suvoća vagine i nelagodnost su česta pojava

Suvoća† vagine i nelagodnost javlaju se kod više od polovine žena svih životnih dobi i u svim fazama života. Ovi problemi su naročito izraženi kod žena u toku i posle menopauze usled hormonskih promena, a† takođe su na drugom mestu po učestalosti tegoba kod seksualno aktivnih žena
Mnoge žene prvo primete suvoću vagine kada odnos postane neugodan, čak i bolan.
Ovo može umanjiti samopouzdanje, raspoloženje† i uticati na uobičajene svakodnevne aktivnosti i prouzrokovati opšti osećaj neprijatnosti.

Uzroci suvoće vagine

Najčešći uzrok je smanjivanje prirodnog vaginalnog lučenja usled hormonskih promena, kao što je u† drugoj polovini menstrualnog ciklusa ili u menopauzi. Međutim postoje i drugi faktori koji mogu prouzrokovati ili uvećati problem, kao što su upotreba hormonskih kontraceptivnih sredstava, neki lekovi, sapun, tamponi, stres, premor, trudnoća i porođaj, a i polni odnos bez odgovarajuće lubrikacije prirodnim putem ili uz primenu pogodnog sredstva kao što je Multi-Gyn Liquigel.

Obavezno se obratite vašem lekaru ili ginekologu ako tegobe uporno traju.

Pakovanje

Tuba sa 30ml gela

Broj i datum rešenja za†stavljanje medicinskog sredstva †u promet

515-02-00793-13-001 od 04.07.2013.

http://www.multi-gyn.rs/multi-gyn-liquigel.html

http://blog.multi-gyn.rs/blog-0/

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica