Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Multi-Gyn® Liquigel

Multi-Gyn® Liquigel

Vaginalni lubrikant za direktno suzbijanje vaginalne suvoće - prirodan odgovor na intimna pitanja

 

 

svojstva

  • trenutno suzbija suvoću vagine i pospešuje prirodno vlaženje
  • dovodi u optimalno stanje tkivo vagine
  • sprečava iritaciju i predstvalja odlično sredstvo za lubrikaciju
  • prirodan, bezbedan i štiti vaginalnu floru

delovanje

Multi-Gyn Liquigel omogućava direktno olakšanje kod vaginalne suvoće.
Dovodi tkivo vagine u optimalno stanje i pospešuje njeno prirodno vlaženje.
Osnova Multi-Gyn Liquigel-a su patentirani 2QR-kompleksi koji neutrališu štetne bakterije na bezbedan i prirodan način.
Stoga je takođe pogodan kao pomoćno sredstvo u toku prirodnog procesa zaceljenja oštećenog tkiva u intimnoj zoni (npr. posle porođaja ili operacije).

Multi-Gyn Liquigel  dovodi u optimalno stanje tkivo vagine, smanjuje oticanje i pomaže u sprečavanju infekcija. Sastav  je prirodan, bezbedan i blag, jer se ne bazira na toksičnim ili jakim sastojcima, tako da nema negativnih sporednih efekata.
Ovaj jedinstveni proizvod, namenjen je za samostalnu negu i idealan je za otklanjanje suvoće vagine uzrokovane npr. seksualnim odnosom, hormonskim promenama, uzimanjem lekova, stresom ili upotrebom tampona. Odličan je lubrikans i ima jako umirujuće delovanje.  
Multi-Gyn Liquigel je jedinstvena kombinacija svojstava. Razvijen je u kompaniji BioClin uz konsultacije sa ginekolozima, lekarima opšte prakse i specijalizovanim laboratorijama.
Ovaj proizvod je prvenstveno namenjen negovanju, dovodi do olakšanja kod osećaja suvoće i vraća osećaj Vaše prirodne vlažnosti.
Takođe je odličan lubrikans, koji doprinosi seksualnom zadovoljstvu i olakšava intimni kontakt (kao i stavljanje tampona). Pogodan je i za profesionalnu primenu pri kliničkim pregledima npr.ginekologa i babica.
Redovna primena Multi-Gyn Liquigel –a smanjuje iritaciju  i doprinosi optimalnom stanju vagine.

Doziranje i primena

Operite ruke i vrhovima prstiju nanesite Multi-Gyn Liquigel na usmine i oko otvora vagine.
Možete ga naneti u bilo kom trenutku i onoliko često koliko je potrebno da bi se postigao osećaj ugodnosti.
Gel se lako uklanja vlažnim peškirom i ne ostavlja mrlje. Posle nanošenja Multi-Gyn Liquigel može vam stvoriti osećaj toplote i lakog peckanja, što je potpuno normalno i nestaće za nekoliko minuta.

Napomena

Multi-Gyn Liquigel nije sredstvo za kontracepciju i ne sadrži spermicide. Međutim, uticaj na aktivnost spermatozoida nije ispitana.

Sastav

Multi-Gyn Liquigel sadrži preko 25 % 2QR kompleksa. Ostale komponente su: biljni glicerin, prirodno sredstvo za zgušnjavanje ksantan guma i prirodni regulator (osmoregulator) ćelijske tečnosti, betain.
Multi-Gyn Liquigel ne sadrži konzervanse, hormone, silikone, sastojke životinjskog porekla, jake hemijske supstance ili parfeme i potpuno je bezopasan, čak i ako se proguta. Nije mastan, ne ostavlja fleke i rastvara  se u vodi. Ne utiče na  tampone i kondome.

Sadrži: vodu, ekstrakt Aloja (Aloe Barbadensis extract), glicerin, betain, kaprilil glikol,  unakrsni polimer galaktoarabinana i poliglukuronske kiseline*, ksantan gumu.
* 2QR, patentirani bioaktivni polisaharidi EP 1 323 738 A1, WO 03/055918

Sporedni efekti

Multi-Gyn Liquigel nema štetnih sporednih efekata i potpuno je bezbedan

Trudnoća i dojenje

Multi-Gyn Liquigel može se upotrebljavati tokom trudnoće i dojenja bez ikakvih ograničenja.

Opšte informacije

Suvoća vagine i nelagodnost su česta pojava

 Suvoća  vagine i nelagodnost javlaju se kod više od polovine žena svih životnih dobi i u svim fazama života. Ovi problemi su naročito izraženi kod žena u toku i posle menopauze usled hormonskih promena, a  takođe su na drugom mestu po učestalosti tegoba kod seksualno aktivnih žena
Mnoge žene prvo primete suvoću vagine kada odnos postane neugodan, čak i bolan.
Ovo može umanjiti samopouzdanje, raspoloženje  i uticati na uobičajene svakodnevne aktivnosti i prouzrokovati opšti osećaj neprijatnosti.

Uzroci suvoće vagine

Najčešći uzrok je smanjivanje prirodnog vaginalnog lučenja usled hormonskih promena, kao što je u  drugoj polovini menstrualnog ciklusa ili u menopauzi. Međutim postoje i drugi faktori koji mogu prouzrokovati ili uvećati problem, kao što su upotreba hormonskih kontraceptivnih sredstava, neki lekovi, sapun, tamponi, stres, premor, trudnoća i porođaj, a i polni odnos bez odgovarajuće lubrikacije prirodnim putem ili uz primenu pogodnog sredstva kao što je Multi-Gyn Liquigel.

Obavezno se obratite vašem lekaru ili ginekologu ako tegobe uporno traju.

Pakovanje

Tuba sa 30ml i 60ml gela

Broj rešenja za stavljanje medicinskog sredstva  u promet

04-481/08 od 13.06.2008.g.

 http://www.multi-gyn.rs/multi-gyn-liquigel.html

http://blog.multi-gyn.rs/blog-0/

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica