Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Perut

Perut

SQUANORM ŠAMPON protiv suve peruti, SQUANORM ŠAMPON protiv masne peruti, SQUANORM losion, KERTYOL P.S.O. KÉLUAL DS

Perut je izrazito čest i iritirajući problem, pogađa gotovo 40 posto odraslih osoba. Može je dobiti svako, u bilo kojem životnom dobu, ali učestalost je ipak najveća oko četrdesete godine. Perut se može opisati kao pojačano ljuspanje kože glave. Kao i na ostalim delovima tela, i na vlasištu se koža stalno obnavlja, tj. nove ćelije zamenjuju stare, odumrle. Kod osoba koje pate od peruti proces odbacivanja odumrlih ćelija je ubrzan, pa se na površini stvara veći broj odumrlih ćelija koje primećujemo kao bele ljuspice (perut), ili beličaste naslage u koži glave. Osim na vlasištu (najčešće), može se javiti i u obrvama, iza ušiju, na prsima ili čak na leđima, između lopatica. Za ovaj problem na koži pre svega je odgovaran tip kože sklon jačem mašćenju, tzv. seboroični tip kože, a pojava crvenila i stvaranje peruti na koži vlasišta naziva se seboroični dermatitis. Kliničke simptome seboroičnog dermatitisa pogoršava gljivica Pityrosporum ovale. Ona je uobičajen stanovnik vlasišta i drugih delova kože i u normalnim uslovima ne stvara probleme. Ali, na masnoj koži glave i pod uticajem određenih klimatskih ili hormonskih promena, pa i stresa, počinje da se brže razmnožava i pogoršava simptome cvenila vlasišta i ljuspanja. Ne sme se zaboraviti da u nastajanju peruti određenu ulogu ima i nervni sistem. Unutrašnji nemir uvek loše utiče na stanje kože, uključujući i kožu glave.
Zahvaljujući poznavanju problema kose i kože glave, dermatološke laboratorije Ducray nude dobro ispitane i isprobane metode lečenja svih oblika peruti. Lečenje se sastoji od dve faze:
• Faza lečenja - upotreba određenog šampona prema tipu kose ili problemu vlasišta. Šamponi se koriste na sledeći način (DUCRAY METODA):
- primeniti dva puta nedeljno
- ostaviti da deluje 3 minuta
- koristiti u toku 6 nedelja
• Faza održavanja - upotreba šampona posebne formule, šampona ELUTION,  koji održava rezultate faze lečenja


SUVA PERUT

Suva perut obično pada na ramena vaše odeće. Ljuspe su male, lagane, od bele do sivo-bele boje i često su uzrok svraba.

Squanorm protiv suve peruti_large.jpg

SQUANORM ŠAMPON Protiv suve peruti

(prethodni naziv-SÉLÉGEL šampon)

Aktivni sastojci

Selen-disulfid 1%, ihtiol 1%

Svojstva

Squanorm šampon protiv suve peruti uklanja suvu perut zahvaljujući kombinaciji aktivnih sastojaka i vlasište brzo vraća u ravnotežu. Mikronizovani selen disulfid efikasno deluje na gljivice odgovorne za nastanak peruti i smanjuje mogućnost od ponovne pojave peruti. Ihtiol smiruje iritacije čime se smanjuju svrab i crvenilo vlasišta. Šampon je prijatan za korišćenje zahvaljujući kremastoj teksturi i nežnom mirisu, a kosa je posle pranja sjajna i mekana.

Način primene

Nanesite šampon na mokru kosu i nežno umasirajte. Isperite. Ponovite postupak i ostavite na kosi do 3 minuta. Dobro isperite. Za optimalan rezultat koristite dva puta nedeljno, 6 nedelja uzastopno. Kako biste održali rezultate nastavite sa primenom Ducray Elution šampona.

Upozorenje

Šampon sadrži selen disulfid. Ne nanosite na sluzokože ili na oštećenu kožu. Izbegavajte kontakt s očima. Ako dođe do kontakta sa očima, dobro isperite vodom.

Sadržaj

125 ml

MASNA PERUT

Pojačano ljuspanje masnog vlasišta uz pojavu ljuspi peruti slepljene lojem na koži glave.

 Squanorm protiv masne peruti_large.jpg

SQUANORM ŠAMPON  protiv masne peruti

(prethodni naziv-KERTYOL šampon)

Aktivni sastojci

Kertyol 2%* (*Patent registrovan kod Pierre Fabre Dermo-Cosmetique), salicilna kiselina 2%.

Svojstva

Squanorm šampon protiv masne peruti sadrži aktivne sastojke posebno odabrane radi njihovog efikasnog delovanja na sve faktore odgovorne za nastanak masne peruti. Kertyol je patentirani aktivni sastojak stvoren u istraživačkim Dermatološkim laboratorijama Ducray koji smanjuje stvaranje ljuspi peruti i smiruje svrab i crvenilo vlasišta. Salicilna kiselina pomaže u lakšem odstranjivanju ljuspi koje čvrsto prijanjaju uz kožu glave. Ekstrakt biljke Sabal serrulata deluje na mehanizme odgovorne za pojačano mašćenje kose, čime je smanjeno stvaranje sebuma. Dodatak pirokton olamina omogućava temeljno čišćenje vlasišta ostavljajući posle pranja kosu mekom i sjajnom.

Način primene

Nanesite šampon na mokru kosu i nežno umasirajte. Isperite. Ponovite postupak i ostavite na kosi do 3 minuta. Dobro isperite. Za optimalan rezultat koristite dva puta nedeljno, 6 nedelja uzastopno. Kako biste održali rezultate nastavite sa primenom Ducray Elution šampona.

Upozorenje

Izbegavajte kontakt sa očima. Ako dođe do kontakta sa očima, dobro isperite vodom.

Sadržaj

125 ml


 

Kako pojačavati delovanje šampona protiv peruti?

SQUANORM-losion.jpg

SQUANORM LOSION  Protiv peruti

(prethodni naziv-KÉLUAL Cink losion)

 

Aktivni sastojci
Keluamid 2,5%, cink sulfat 1%

Svojstva

Perut je problem koji se često ponavlja, a uzrokuju je različiti faktori. Uz ljuspanje su redovno prisutni svrab i crvenilo vlasišta. Sqvanorm losion protiv peruti pomaže uklanjanju peruti zahvaljujući svojim jedinstvenim aktivnim sastojcima.
Keluamid omogućava uklanjanje ljuspi suve i masne peruti sa kože glave, a cink sulfat smiruje svrab i crvenilo vlasišta.
Redovna upotreba Squanorm losiona protiv peruti pomaže odstranjivanju peruti  i ublažava crvenilo i  svrab vlasišta. Squanorm losion protiv peruti  pojačava delovanje šampona protiv peruti tako da bi ga trebalo nanositi posle primene šampona. Sa primenom losiona može se nastaviti i posle prestanka primene šampona protiv peruti, kako bi se održali rezultati.

Način primene

Nežno umasirajte losion u mokro ili suvo vlasište, svaki dan. Ne ispirajte. Losion ne masti kosu. U slučaju kontakta sa očima, dobro isperite.
 
Sadržaj

200 ml

HRONIČNA STANJA LJUSPASTE KOŽE GLAVE

Pojačano ljuspanje vlasišta, povezano s povećanom proizvodnjom loja: vlasište je masno, kosa je teška i izgleda masno. Ljuspe peruti su veće, žučkaste i prijanjaju uz kožu glave. Uz njih se često javlja svrab, a ponekad i crvenilo.

Kertyol PSO.jpg

 

Kertyol P.S.O.
Šampon protiv tvrdokorne peruti

KERTYOL P.S.O. šampon - nova formula + NOVO pakovanje u tubi

  • kozmetika sa posebnom namenom protiv tvrdokorne peruti, za otklanjanje naslaga ljuspi na vlasištu i sprečavanje njihovog ponovnog nastanka
  • dodatak ili nastavak terapije lokalnim kortikostereoidima

AKTIVNI SASTOJCI

Mikronizovani sumpor 5%, ihtiol 0,25%, salicilna kiselina 2%, glicerol 9%

SVOJSTVA

Sumpor poseduje je antifungalna, antibakterijska i keratolitička svojstva. Zbog direktne interakcije mikronizovanog sumpora sa kožom tj. sa aminokiselinom cistein dolazi do stvaranja sumporovodonika. Sumporovodonik uz dodatak salicilne kiseline ima efikasno keratolitičko delovanje tako da uklanja naslage ljuspi na vlasištu.  Ihtiol ima dokazano antifungalno i antipruritičko delovanje ali i  usporava deobu bazalnih ćelija epidermisa, dok je glicerol dobro poznat ovlaživač. KERTYOL P.S.O.  posebno je formulisan za perut sa masnim vlasištem koja se često javlja u obliku debelih ljuspi. Idealna je kombinacija uz lokalnu kortikostereoidnu terapiju vlasišta ili kao nastavak terapije npr. kod psorijaze vlasišta.

NAČIN PRIMENE

Primeniti dva do tri puta nedeljno. Ostaviti da deluje 3 minuta. Koristiti 6 nedelja kao trajanje lečenja. Ne koristiti kod dece mlađe od 3 godine. Lečenje pomoću KERTYOL P.S.O. šampona može se nastaviti primenom KERTYOL šampona. Ako je potrebno dodati šampon, kombinovati sa ELUTION šamponom.

UPOZORENJE

Samo za spoljnu primenu. Ukoliko šampon dođe u kontakt sa očima, oči dobro isprati tekućom vodom. Ne primenjivati kod dece mlađe od 3 godine. U slučaju kožne preosetljivosti prekinuti upotrebu. Čuvati van domašaja dece.

Sadržaj

125ml


TVRDOKORNA PERUT POVEZANA S SEBOROIČNIM DERMATITISOM

Seboroični dermatitis je vrlo čest oblik dermatitisa kod odraslih, praćen pojavom ljuspi, crvenilom i svrabom kože, a zahvata uglavnom teme i lice.

 

KÉLUAL DS
Šampon protiv tvrdokne peruti povezane sa seboroičnim dermatitisom

Aktivni sastojci

Ciklopiroksolamin 1.5 % , cink-pirition 1%, Keluamid 1.5 %

Svojstva

Kelual DS šampon namenjen je težim oblicima peruti čije se pojavljivanje ponavlja, a propraćeno je svrabom i crvenilom kože glave
Sadrži ciklopiroksolamin i cink- pirition, koji deluju na uklanjanje glavnih uzročnika peruti, kao i keluamid, sredstvo za vlaženje  koji povećava delotvornost šampona i dubinski čisti kožu glave.
Kelual DS šampon prijatan je za upotrebu zahvaljujući kremastoj teksturi i nežnom mirisu. Stvoren i klinički testiran u saradnji sa dermatolozima.

Način primene

Nanesite šampon na mokru kosu i nežno umasirajte u kožu glave. Ostavite na kosi do 3 minuta, dobro isperite i nanesite ponovno. Ako dođe do kontakta sa očima, dobro isperite vodom. Za optimalan rezultat koristite dva puta nedeljno, u toku 6 nedelja.

PREPORUKA

Preporučujemo kombinovanu primenu Kelual DS šampona sa Ducray Elution šamponom, posebnim šamponom za osetljivu kožu glave, ukoliko je potrebno  prati kosu i kožu glave više od dva puta nedeljno. Ducray Elution šampon koristiti takođe posle završenog tretmana Kelual DS šamponom, za održavanje rezultata.

Sadržaj

 100 ml


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostale fotografije

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica