Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Perut

SQUANORM ŠAMPON protiv suve peruti, SQUANORM ŠAMPON protiv masne peruti, SQUANORM losion, KERTYOL P.S.O. K…LUAL DS

PERUT LIK b67e0f00e6ff01dea3f9d872d32d92a0_medium.jpgPerut je izrazito čest i iritirajući problem, pogađa gotovo 40 posto odraslih osoba. Može je dobiti svako, u bilo kojem životnom dobu, ali učestalost je ipak najveća oko četrdesete godine. Perut se može opisati kao pojačano ljuspanje kože glave. Kao i na ostalim delovima tela, i na vlasištu se koža stalno obnavlja, tj. nove ćelije zamenjuju stare, odumrle. Kod osoba koje pate od peruti proces odbacivanja odumrlih ćelija je ubrzan, pa se na površini stvara veći broj odumrlih ćelija koje primećujemo kao bele ljuspice (perut), ili beličaste naslage u koži glave. Osim na vlasištu (najčešće), može se javiti i u obrvama, iza ušiju, na prsima ili čak na leđima, između lopatica. Za ovaj problem na koži pre svega je odgovaran tip kože sklon jačem mašćenju, tzv. seboroični tip kože, a pojava crvenila i stvaranje peruti na koži vlasišta naziva se seboroični dermatitis. Kliničke simptome seboroičnog dermatitisa pogoršava gljivica Pityrosporum ovale. Ona je uobičajen stanovnik vlasišta i drugih delova kože i u normalnim uslovima ne stvara probleme. Ali, na masnoj koži glave i pod uticajem određenih klimatskih ili hormonskih promena, pa i stresa, počinje da se brže razmnožava i pogoršava simptome cvenila vlasišta i ljuspanja. Ne sme se zaboraviti da u nastajanju peruti određenu ulogu ima i nervni sistem. Unutrašnji nemir uvek loše utiče na stanje kože, uključujući i kožu glave.

Zahvaljujući poznavanju problema kose i kože glave, dermatološke laboratorije Ducray nude dobro ispitane i isprobane metode lečenja svih oblika peruti. Lečenje se sastoji od dve faze:
•†Faza lečenja - upotreba određenog šampona prema tipu kose ili problemu vlasišta. Šamponi se koriste na sledeći način (DUCRAY METODA):
- primeniti dva puta nedeljno
- ostaviti da deluje 3 minuta
- koristiti u toku 6 nedelja
•†Faza održavanja - upotreba šampona posebne formule, šampona ELUTION,† koji održava rezultate faze lečenja


SUVA PERUT

Suva perut obično pada na ramena vaše odeće. Ljuspe su male, lagane, od bele do sivo-bele boje i često su uzrok svraba.

Squanorm protiv suve peruti_large.jpg

SQUANORM ŠAMPON
protiv suve peruti, nova formula

SVOJSTVA

Pruža dugotrajno olakšanje kod peruti. Pročišćava vlasište. Preporučuje se za perutava stanja povezana sa suvim vlasištem. Formula deluje brzo i održivo na različite faktore koji uzrokuju takvu vrstu peruti. Gvanidin glikolat, patentirani keratoredukujući† aktivni sastojak Ducray laboratorija, sprečava formiranje ljuspi. Glicerol hidratizuje vlasište i time smanjuje ljuspanje. Cink pirition omogućava temeljno čišćenje vlasišta, deluje na gljivicu Mallasseziu povezanu sa perutavim stanjima.

Rezultati

Već od prve upotrebe perut je uklonjena, a vlasište umireno i hidratizovano. Zahvaljujući visoko efikasnim sastojcima, Squanorm šampon protiv suve peruti ima dugotrajan učinak. Kremasta tekstura čini kosu mekom, sjajnom i lakom za raščešljavanje. Nežni miris čini šampon posebno prijatnim za upotrebu. Ne oštećuje boju kose.

Način primene

Naneti šampon na vlažno vlasište, nežno umasirati i isprati.† Ponovo naneti i ostaviti 2 do 3 minuta. Temeljno† isprati. Koristite 2 do 3 puta nedeljno, 6 nedelja.† Preporučuje se primena Elution šampona za oslabljeno vlasište, naizmenično ili posle završenog tretmana.

Posebne mere opreza

U slučaju kontakta sa očima isperite vodom. Samo za odrasle osobe i tinejdžere.

Sadržaj

neto† 200 ml

MASNA PERUT

Pojačano ljuspanje masnog vlasišta uz pojavu ljuspi peruti slepljene lojem na koži glave.

Squanorm protiv masne peruti_large.jpg

SQUANORM ŠAMPON
protiv masne peruti, nova formula

SVOJSTVA

Pruža dugotrajno olakšanje kod peruti. Reguliše prekomerno izlučivanje sebuma. Preporučuje se za perut povezanu sa masnim vlasištem i povremenim svrabom.† Za debele ljuspe koje prijanjaju za vlasište. Formula deluje brzo i održivo na različite faktore koji uzrokuju takvu vrstu peruti. Gvanidin glikolat, patentirani keratoredukujući† aktivni sastojak Ducray laboratorija, sprečava formiranje ljuspi. Sabal reguliše prekomerno izlučivanje sebuma. Pirokton olamine omogućava temeljno čišćenje vlasišta, deluje na gljivicu Mallasseziu povezanu sa perutavim stanjima. Bisabolol umiruje svrab.

Rezultati

Već od prve upotrebe perut je uklonjena, a vlasište umireno. Zahvaljujući visoko efikasnim sastojcima, Squanorm šampon protiv masne peruti ima dugotrajan učinak. Kosa vraća volumen i sjaj. Meka je i laka za raščešljavanje. Uz to, osvežavajući miris čini šampon posebno prijatnim za upotrebu. Ne oštećuje boju kose.

Način primene

Naneti šampon na vlažno vlasište, nežno umasirati i isprati.† Ponovo naneti i ostaviti 2 do 3 minuta. Temeljno† isprati. Koristite 2 do 3 puta nedeljno, 6 nedelja.† Preporučuje se primena Elution šampona za oslabljeno vlasište, naizmenično ili posle završenog tretmana.

Posebne mere opreza

U slučaju kontakta sa očima isperite vodom. Samo za odrasle osobe i tinejdžere.

Sadržaj

neto† 200 ml


Kako pojačavati delovanje šampona protiv peruti?

SQUANORM-losion.jpg

SQUANORM LOSION
protiv peruti sa cinkom

SVOJSTVA

SVRAB, PERUT. Umiruje svrab uzrokovan peruti. Pročišćava vlasište. Testirano pod dermatološkom kontrolom. Squanorm losion se preporučuje za iritirano vlasište sa svrabom koji je povezan sa perutavim stanjima. Koristi se kao dopuna ili posle upotrebe šampona za tretman peruti. Zahvaljujući sastojku Keluamid, † Squanorm losion pomaže uklanjanju peruti i smanjenju ponovne pojave peruti.† Cink sulfat, umirujući i pročiščavajući aktivni sastojak, smiruje svrab i iritaciju vlasišta.

Rezultati

Svrab se smiruje već posle prve upotrebe. Redovna upotreba pročišćava vlasište i uklanja perut. Squanorm losion se brzo suši i ne masti kosu. Ne oštećuje boju kose.

Način primene

Naneti dnevno na suvo ili vlažno vlasište, nežno masirati. Nije potrebno ispirati. Za najbolje rezultate protiv peruti, preporučuje se upotreba Squanorm losiona zajedno sa Squanorm šamponima protiv suve ili masne peruti.

Posebne mere opreza

Samo za odrasle osobe i tinejdžere. Izbegavati kontakt sa očima. †

Sadržaj

neto† 200 ml

HRONIČNA STANJA LJUSPASTE KOŽE†GLAVE

Pojačano ljuspanje vlasišta, povezano s povećanom proizvodnjom loja: vlasište je masno, kosa je teška i izgleda masno. Ljuspe peruti su veće, žučkaste i prijanjaju uz kožu glave. Uz njih se često javlja svrab, a ponekad i crvenilo.

Kertyol PSO.jpg

Kertyol P.S.O.
Šampon protiv tvrdokorne peruti

KERTYOL P.S.O. šampon - nova formula + NOVO pakovanje u tubi

  • kozmetika sa posebnom namenom protiv tvrdokorne peruti, za otklanjanje naslaga ljuspi na vlasištu i sprečavanje njihovog ponovnog nastanka
  • dodatak ili nastavak terapije lokalnim kortikostereoidima

AKTIVNI SASTOJCI

Mikronizovani sumpor 5%, ihtiol 0,25%, salicilna kiselina 2%, glicerol 9%

SVOJSTVA

Sumpor poseduje je antifungalna, antibakterijska i keratolitička svojstva. Zbog direktne interakcije mikronizovanog sumpora sa kožom tj. sa aminokiselinom cistein dolazi do stvaranja sumporovodonika. Sumporovodonik uz dodatak salicilne kiseline ima efikasno keratolitičko delovanje tako da uklanja naslage ljuspi na vlasištu.† Ihtiol ima dokazano antifungalno i antipruritičko delovanje ali i† usporava deobu bazalnih ćelija epidermisa, dok je glicerol dobro poznat ovlaživač. KERTYOL P.S.O.† posebno je formulisan za perut sa masnim vlasištem koja se često javlja u obliku debelih ljuspi. Idealna je kombinacija uz lokalnu kortikostereoidnu terapiju vlasišta ili kao nastavak terapije npr. kod psorijaze vlasišta.

NAČIN PRIMENE

Primeniti dva do tri puta nedeljno. Ostaviti da deluje 3 minuta. Koristiti 6 nedelja kao trajanje lečenja. Ne koristiti kod dece mlađe od 3 godine. Lečenje pomoću KERTYOL P.S.O. šampona može se nastaviti primenom KERTYOL šampona. Ako je potrebno dodati šampon, kombinovati sa ELUTION šamponom.

UPOZORENJE

Samo za spoljnu primenu. Ukoliko šampon dođe u kontakt sa očima, oči dobro isprati tekućom vodom. Ne primenjivati kod dece mlađe od 3 godine. U slučaju kožne preosetljivosti prekinuti upotrebu. Čuvati van domašaja dece.

Sadržaj

125ml


TVRDOKORNA PERUT POVEZANA S SEBOROIČNIM DERMATITISOM

Seboroični dermatitis je vrlo†čest oblik dermatitisa kod odraslih, praćen pojavom ljuspi, crvenilom i svrabom kože, a zahvata uglavnom teme i lice.

K…LUAL DS
Šampon protiv tvrdokne peruti povezane sa seboroičnim dermatitisom

Aktivni sastojci

Ciklopiroksolamin 1.5 % , cink-pirition 1%, Keluamid 1.5 %

Svojstva

Kelual DS šampon namenjen je težim oblicima peruti čije se pojavljivanje ponavlja, a propraćeno je svrabom i crvenilom kože glave
Sadrži ciklopiroksolamin i cink- pirition, koji deluju na uklanjanje glavnih uzročnika peruti,†kao†i†keluamid, sredstvo za vlaženje† koji povećava delotvornost šampona i dubinski čisti kožu glave.
Kelual DS šampon prijatan je za upotrebu zahvaljujući kremastoj teksturi i nežnom mirisu. Stvoren i klinički testiran u saradnji sa dermatolozima.

Način primene

Nanesite šampon na mokru kosu i nežno umasirajte u kožu glave. Ostavite na kosi do 3 minuta, dobro isperite i nanesite ponovno. Ako dođe do kontakta sa očima, dobro isperite vodom. Za optimalan rezultat koristite dva puta nedeljno, u toku 6 nedelja.

PREPORUKA

Preporučujemo kombinovanu primenu Kelual DS šampona sa Ducray Elution šamponom, posebnim šamponom za osetljivu kožu glave, ukoliko je potrebno† prati kosu i kožu glave više od dva puta nedeljno. Ducray Elution šampon koristiti takođe posle završenog tretmana Kelual DS šamponom, za održavanje rezultata.

Sadržaj

100 ml


^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica